БФС започва строежа на Национален тренировъчен център за 15 милиона лева

14:36
БФС започва строежа на Национален тренировъчен център за 15 милиона лева
Около 15 милиона лева ще струва изграждането на дългоочаквания Национален тренировъчен център, където ще се подготвят националните отбори по футбол във всички възрастови групи. Парите са изцяло осигури по програма "Хеттрик" на УЕФА.

Първа копка на обекта се очаква да бъде направена в близките седмици, а строителството ще продължи 12-14 месеца, съобщи на пресконференция днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

"Уверявам ви, че базата ще бъде една от най-добрите в цяла Европа", каза Михайлов.

Тренировъчният център ще бъде изграден на парцел от 60 декара в столичния квартал Бояна. Строителството се забави с близо две години заради съдебните спорове относно собствеността на земята.

"Спечелили сме дела на три инстанции. Земята е държавна и такава ще си остане", каза Михайлов.

На базата ще бъдат изградени три игрища - две с естествено тревно покритие и едно с изкуствена настилка. На един от терените ще има осветление и трибуна за 500 души, на което ще могат да играят официални срещи някои от юношеските национални отбори. Предвидени са два тенис корта, общежитие, а в проекта има и закрита спортна зала, която да се ползва и от други спортни федерации. До обекта ще има обществен достъп срещу заплащане в периодите, когато националните отбори не са на лагер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cmokE
28.06.2013 14:43

Супер - нека Перуката да си напълни гушката, докато не са го сменили още !!

Hristian96
27.06.2013 15:18

Много хубава новина.Винаги съм смятал,че направят ли футболните терени в България по-добри,непременно българския футбол ще отиде нагоре.