Лудогорец се подсилва с халф от Примера

10:30
Лудогорец се подсилва с халф от Примера
Дани Абало преминава от първодивизионния испански Селта в българския шампион Лудогорец със свободен трансфер, като съвсем скоро ще подпише договор за две години, съобщава агенция ЕФЕ. Халфът се очаква да пристигне днес в България и моментално да се включи в подготовката на тима от Разград.

“Много бързо стигнахме до споразумение и остава само да подпишем – коментира Абало. – Аз исках да остана в Селта, ала ми казаха, че ще ми е много трудно, да не кажем невъзможно, да играя, така че реших да приема тази оферта. Изпълнен съм с голямо желание.

Изкарах две лоши години – без игрови минути в Селта и с преотстъпване на Химнастик и Бейра Мар. Отиването за няколко месеца в Португалия ми дойде много добре, тъй като натрупах голямо самочувствие. Там играх много добър футбол и това предизвика интереса на няколко клуба към мен.”

Абало, който имаше още две години договор с клуба от Галисия, е щастлив от новия шанс, тъй като ще спори за трофеи с Лудогорец и ще играе в евротурнирите – предстои сблъсък със Слован Братислава в предварителните етапи на Шампионската лига, а още в неделя и за Суперкупата на България.

Той дебютира за първия отбор на Селта през сезон 2006/07 при Фернандо Васкес, но се утвърди чак през 2008/09 с изиграни 35 мача в Сегунда. В последните два сезона обаче юношата на “небесносините” изгуби важността си и бе даден под наем първо на втородивизионния Химнастик, а после и в елитния португалски Бейра Мар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mostoles
27.06.2013 18:20

далеч по-добре би било,вместо тая дълбока резерва,да се потърси някой преспективен юноша от БГ,кое му е доброто на тая покупка,той щом в Селта не е успял да се наложи...смятай колко е класен

iulkata77
27.06.2013 11:01

добра новина за българският футбол

RealMadrid4Life
27.06.2013 11:15

Няма що... дано поне Лудогорец като инвестират толкова в школите да видим след време да налагат млади български играчи а не секви знайни и незнайни от чужбина...