Трансферен дневник (26.06.2013 г.)

18:36
Трансферен дневник (26.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (26.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Вратарят Симон Миноле стана първият белгиец, който ще носи екипа на Ливърпул. Стражът премина медицински прегледи и подписа дългосрочен договор с мърсисайдци, потвърдиха от клуба.

Миноле идва от Съндърланд, където изигра 90 мача за три сезона. Трансферът му е на стойност девет милиона паунда, съобщават британските медии. Миноле е четвъртото лятно попълнение за Ливърпул, след като с клуба вече подписаха Яго Аспас (Селта Виго), Коло Туре (Манчестър Сити) и Луис Алберто (Севиля).



Германският клуб Шалке 04 продаде полузащитника Хосе Мануел Хурадо на руския гранд Спартак Москва. Халфът направи успешен престой в руския тим под наем през миналия сезон и московчани решиха да откупят трансферните му права.

Хурадо премина в Шалке от Атлетико Мадрид през 2010 годниа, но не успя да извоюва титулярно място в германския отбор.

Атлетик Билбао привлече полузащитника Бенат Ечебария от Бетис, съобщиха от испанския клуб.

26-годишният плеймейкър подписа контракт за пет години. Финансовите условия по сделката не бяха съобщени, но според медиите Бенат се оценява на 12 милиона евро.



Майнц 05 привлече японския национал Шиниджи Оказаки от Щутгарт срещу 2 млн. евро. 27-годишния нападател водеше атаката на самураите на турнира за Купата на Конфедерациите, което се провежда в Бразилия, но не успя да помогне да представителния си отбор да преодолее груповата фаза.



Пропаднали сделки

Трима от футболистите, които бяха на проби в Локомотив Пловдив, вече напуснаха лагера на отбора в Банско, съобщава официалният сайт на смърфовете.

Треньорът Александър Станков се отказа от услугите на защитника Атанас Димитров (на снимката с №3), халфа Димитър Благов и нападателя Арчи Фатаки (на снимката крайният вдясно).

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Финалистът в Шампионска лига Борусия Дортмунд е готов да плати 25 милиона евро за арменския национал Хенрих Мхитарян, пишат германските медии.

Спортният директор на жълто-черните Михаел Цорк обяви, че в близките дни клубът ще сключи договори с трима много силни футболисти. Според вестник "Билд" един от тях е именно полузащитникът на Шахтьор Донецк Хенрих Мхитарян, към когото сериозен интерес проявява и английския Ливърпул.

Днес обаче, фен на червените публикува снимка на арменския национал в хотел в Лондон. Потвърждение за това, че е самият той е арменският паспорт, с който се е регистрирал на рецепцията. Счита се, че неговото пристигане в Англия се дължи на  преговори с Ливърпул, който искаше играча преди Борусия Дортмунд да се намеси.

Конгоанецът с френски паспорт Кристофър Матютю се присъедини към подготовката на Черно море и ще изкара пробен период при моряците. Той е на 22 години и играе на поста ляв защитник, като е юноша на Клер Фонтен (Франция). След това е играл в тимовете на Кан, втория отбор на Волфсбург, Нант, Брайтън и Бове. Има общо 10 мача за юношеския и младежкия национален отбор на Конго.

Наставника на Черно море Георги Иванов заяви, че конгоанецът ще получи шанс в следващата контрола на отбора по време на лагера в Банско срещу Локомотив София на 29 юни.

Треньорското ръководство на Славия ще реши дали да задържи Атанас Курдов и Борислав Балджийски по време на втория си лагер от лятната подготовка, който ще се проведе в Банско. В момента двамата са на проби при белите, но все още не са им предложени договори.

Балджийски взе участие във вчерашната контролна среща на Славия с ЦСКА, докато Курдов не се появи на терена.

Селекцията на тима най-вероятно ще приключи с привличането на още един централен защитник, който да замести Даниел Златков. Лагерът на белите в Банско ще бъде между 26 юни и 9 юли. Официалното представяне на Славия за новия сезон ще бъде на 13 юли, една седмица преди старта на новия сезон в "А" група.

Един от основните играчи на ЦСКА през изминалия сезон – Анисе Абел, премина в Ботев Пловдив, съобщава "bTV".

Двата клуба се договориха за трансфера, след като днес на среща с червеното ръководство на "Българска армия" бе изпълнителният директор Ангел Палийски. Анисе преминава в Ботев като преотстъпен за един сезон. Още днес или утре се очаква халфът от Мадагаскар да се присъедини към новия си отбор на лагера в Австрия.

Полузащитникът бе една от основните трансферни цели на треньора на жълто-черните Станимир Стоилов и Ботев прави опити да го привлече още от началото на месеца, но  трансферът временно бе стопиран от Христо Стоичков.

Така Анисе става трето ново попълнение, с което Ботев ще атакува Лига Европа. До момента бяха привлечени холандския нападател Ромарио Кортзорг и на словенския защитник Елведин Джинич.

Феновете на Ювентус приветстваха Карлос Тевес, който пристигна в Италия, за да финализира трансфера си от Манчестър Сити в шампиона на страната, съобщават италианските медии.

Ювентус ще плати 9 милиона евро на Сити за Тевес, който ще подпише тригодишен договор и ще получава по 5,5 милиона евро на сезон. Трансферната сума може да се увеличи с 3 милиона евро в зависимост от представянето на Ювентис в Шампионската лига.

Аржентинският нападател трябва да премине медицински тестове, а утре ще бъде официално представен пред медиите. Ювентус започва подготовка за новия сезон на 12-и юли. Тевес прекара четири години в Манчестър Сити, където премина от градския съперник Юнайтед. Той спечели титлата с гражданите през 2012-а и с червените дяволи през 2008-а и 2009-а.

29-годишният Тевес е второто ново попълнение на Ювентус след испанския нападател Фернандо Йоренте от Атлетик Билбао.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация