Трансферен дневник (24.06.2013 г.): Анжи хвърли бомбата

20:16
Трансферен дневник (24.06.2013 г.): Анжи хвърли бомбата
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (24.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Изгряващата сила на руския футбол Анжи направи двоен трансферен удар. Тимът от Дагестан се подсили с Игор Денисов от Зенит срещу 15 млн. евро и Михаил Кержаков от Волга.

Удинезе привлече проспериращ португалски талант. Зебрите си осигури услугите на 18-годишния Бруно Фернандеш, който през миналия сезон защитаваше цветовете на втородивизионния Новара.

Бетис финализира трансфера на Хуан Верду от Еспаньол. 30-годишният халф бе основна част от състава на синьо-белите през последните няколко сезона, като допринесе изключително много за развитието на тима от Барселона.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Клаузата с неустойка за прекратяване на договора на Единсон Кавани с Наполи от 63 млн. евро изтича на 10 август, така че кандидатите за него – Челси, Манчестър Сити и Реал Мадрид, трябва да я платят до 20 юли, иначе нямат шанс да го привлекат това лято. Това заяви президентът на италианския клуб Аурелио де Лаурентиис пред радио РАИ.

“Не мисля, че Кавани ще напусне на 10 август, когато изтича клаузата. Вярвам му, защото го смятам за истински мъж. Няма да ме направи за посмешище – заяви Де Лаурентиис. – Ако той иска да напусне, ще го реши след дълъг период на обмисляне. Но до 20 юли вероятно ще знаем всичко за неговото бъдеще.”

Слухове и спекулации

Барселона следи внимателно ситуацията около грандовете, сменили треньорите си това лято, с надеждата да се възползва и да вземе по-евтино звезда, която не попада в плановете на новия наставник, а водещата сред тях е Уейн Рууни. Това информира “Ел Мундо Депортиво”.

Английският национал подаде трансферна молба в Манчестър Юнайтед още преди напускането на Алекс Фъргюсън, а идването на Дейвид Мойс не изглежда да е променило намерението му да си тръгне. На опашката за 27-годишния нападател са Челси, Арсенал, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, ала от Барса смятат, че биха имали предимство, тъй като отдавна е известно възхищението на Рууни към асовете на “блаугранас”.

Освен положението в Юнайтед, на “Камп Ноу” следят изкъсо и случващото се в Манчестър Сити, Челси, ПСЖ и Байерн Мюнхен, за да успеят да направят още някой неочакван трансферен удар.

Единсон Кавани и Давид Луис ще са главните мишени на Пари Сен Жермен веднага след идването на Лоран Блан за треньор на отбора, твърди “Льо Паризиен”.

Първо се очаква завършването на трансфера за около 15 млн. евро на левия бек на Лил Лукас Динь, който в момента е с Франция на Мондиала за младежи до 20 години. След това усилията ще се насочат към преговори с Челси за Давид Луис и Наполи за Единсон Кавани.

ПСЖ е готов да плати неустойката за прекратяване на договора на Кавани от 63 млн. евро, но ако не успее да привлече него, ще се насочи към уругуайския му сънародник Луис Суарес от Ливърпул. Вариантът с Уейн Рууни е замразен за момента, тъй като се смята, че нападателят на Манчестър Юнайтед предпочита да остане в родната си Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Messi9818
24.06.2013 21:18

Денисов в Анжи*surprized**surprized**surprized* тия пак откачиха..сега пак ще почнат с офертите*smile*