Трансферен дневник (23.06.2013 г.)

20:27
Трансферен дневник (23.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (23.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Украинският гранд Динамо Киев привлече нападателя от ДР Конго Диомерси Мбокани от белгийския Андерлехт.

27-годишният конгоанец е второто ново попълнение на киевчани след трансфера на холандския нападател Джърмейн Ленс от ПСВ Айндховен.



Елитният английски отбор Астън Вила се раздели с австралийския полузащитник Брет Холман по взаимно съгласие.

29-годишният Холман премина в отбора от Бирмингам от холандския АЗ Алмкаар, но остана само един сезон на "Вила Парк", след като вкара два гола в 29 мача. Очаква се австралиецът да пътува за ОАЕ, където да се присъедини към отбора на Ал Наср Дубай.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Италианският шампион Ювентус няма никакво намерение да се откаже от привличането на Стеван Йоветич, въпреки че от настоящия клуб на черногорския национал Фиорентина му заковаха непосилните за бианконерите трансферна сума от 30 млн. евро.

Ръководителите на Старата госпожа обаче са намерили нова формула, с която се надяват да решат въпросителните около бъдещето на 23-годишния нападател. Според "Corriere Dello Sport", в най-кратък срок Юве ще предложи на Фиорентина 15 млн. евро плюс двама измежду Лука Мароне, Маурисио Исла и Маноло Габиадини.

Нападателят Андрей Аршавин се завръща в Зенит (Санкт Петербург), потвърди председателят на борда на директорите на спонсора Газпром - Алексей Милер.

"Имахме среща с него на международния икономически форум в Петербург. Той е наш възпитаник. Да, имаше определен спад в играта му, но е нормално да завърши кариерата си в своя клуб. Още не сме подписали договор", каза Алексей Милер.

Той уточни, че Аршавин сам е инициирал преговори за завръщане в Зенит.

"Мисля, че Иско вече е подписал договор с Реал Мадрид", разкри левият бек на Арсенал Начо Монреал, който е бивш съотборник с звездата на Малага.

"Франсиско е голям футболист, той успява, където и да отиде. Именно поради това вярвам, че ще бъде на ниво и в Мадрид", допълва Начо.

Както е известно, Кралския клуб и Манчестър Сити се борят за подписа на Иско. Доскоро медиите в Англия твърдяха, че атакуващият халф е по-близо до гражданите, но изглежда реалността е друга.

"Иско ще излезе доста скъпо на Реал. Това е вярно, но от друга страна, той ще пасне идеално в отбора", казва още Начо Монреал, цитиран от "Марка".

Антонио Касано е близо до трансфер в Парма, съобщава "FcInternews.it."

Генералният директор на дуковете Пиетро Леонарди разкри, че е в напреднали разговори с шефовете на нерадзурите и скоро сделката ще бъде финализирана.

Касано се е съгласил да премине в Парма, а в обратната посока отива Исак Белфодил.

От Тотнъм са предложили 17 милиона паунда за халфа на Коринтианс Паулиньо, съобщи самият футболист след мача на Бразилия срещу Италия.

"Да, вярно е, че ръководството на шпорите изпрати официална оферта за мен. Знаете, че Интер също ме иска в състава си. Ще реша къде ще играя след края на турнира за Купата на Конфедерациите", сподели Паулиньо.

Футболният директор на Коринтианс Еду също се изказа по темата:

"Не мога да кажа, че той със сигурност напуска, но е вярно, че офертата на Тотнъм е много добра".

Халфът на Интер Деян Станкович е близо до изхода, съобщават италианските медии.

Настоящият договор на футболиста изтича през лятото на 2014 година, но прогнозите са, че ръководството на нерадзурите скоро ще терминира контракта на сърбина. Ал Васл и Цървена Звезда са клубовете, които се интересуват от ветерана.

"Имам три мечти през това лято. Те се казват Милош Нинкович, Марко Пантелич и Деян Станкович. Не знам какви точно са възможностите да привлечем някой от тях, но ще опитаме", заяви вице-президентът на Звезда Слависа Козека.

Станкович е част от Интер от 2004 година насам, но не влиза в плановете на новия треньор Валтер Мадзари.

Слухове и спекулации

В Челси обмислят сериозно да продадат централния си защитник Давид Луис на Пари Сен Жермен. Известно е, че новият мениджър на сините Жозе Моуриньо не изпитва симпатии към стила на игра на бразилския национал.

Британският таблоид "Дейли Мейл" съобщава, че лондончани възнамеряват да го заместят с изгряващата звезда на френския футбол Курт Зума, който е собственост на Сент Етиен. 18-годишният талант е незаменима част от младежката формация на Франция до 20 години.

Ръководството Милан се отказа от трансфера на нападателя на Манчестър Сити - Карлос Тевес, съобщи телевизия "Медиасет". Вместо това, клубът от Милано ще се съсредоточи върху привличането на японеца Кейсуке Хонда от ЦСКА Москва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

minimal123
24.06.2013 14:51

Давид Луиз трябва да си стои в Челси, според мен е най-важният играч в защитата им. *smile*