БФС: Тодор Батков не допринася за развитието на българския футбол

18:01
БФС: Тодор Батков не допринася за развитието на българския футбол
Днес на официалния сайт на БФС бе публикувано съобщение от решенията на Комисията за етика, феърплей и сигурност. То гласи:

1. Комисията за етика, феърплей и сигурност към Българския футболен съюз се запозна с декларацията на съюза от 09.04. 2009 г. и единодушно я подкрепи. В БФС има изградени механизми, в това число закрепени в Устава, които дават възможност по един цивилизован и законен ред да се решават всички възникнали въпроси. В тази връзка изказвания като тези на президента на ПФК Левски АД господин Батков не допринасят за развитието на българския футбол.

Комисията изразява становище, че зачестилите провокативни изказвания на деятели и длъжностни лица от професионалните клубове, които са призвани да съдействат и помагат и на които футболната общественост гледа с доверие и уважение, вредят на авторитета на българския футбол и могат да доведат до нарушаване на обществения ред.

Комисията сезира по компетентност Дисциплинарната комисия и прилага материали за ръководителите на професионални футболни клубове, проявили неетичност по отношение на институцията БФС.

2. Обсъди жалбата от президента на ФК Бдин Видин и я препраща по компетентност на Главна дирекция "Охранителна Полиция" за проявите на грубо нарушение на обществения ред, както и до Дисциплинарната и Съдийската комисии към БФС.

3. Относно провеждане на футболна среща между отборите на Септември Симитли и Витоша Бистрица комисията се информира за случая и ще вземе мерки след приключване на полицейската проверка и досъдебното производство.

4. По повод сезиране на комисията за етика, феърплей и сигурност относно резултатите в 2 мача от 28-ия кръг на "А" група: Локомотив Пловдив - Вихрен Сандански и Пирин Благоевград - Ботев Пловдив, и коментарите в пресата, комисията ще предприеме действия по изясняване на всички обстоятелства около провеждането на въпросните срещи след получаване на доклади от длъжностните лица и органите на полицията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xumuk
25.05.2009 21:09

Сашката Диков ще разнищи слу4ая *joking*