Трансферен дневник (22.06.2013 г.)

18:56
Трансферен дневник (22.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (22.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Ливърпул финализира официално трансфера на Луис Алберто от Севиля. 20-годишният нападател премина медицински прегледи, след които се обвърза с червените цветове. Алберто, който през миналия сезон игра за втория отбор на испанския шампион Барселона, все още чака работна виза за Англия.

"Радваме се, че Луис реши да се присъедини към Ливърпул. Очаквам с нетърпение работата с него и се надявам той да развие своя талант. Луис стана част от една чудесна група от млади футболисти, които подписаха договори с Ливърпул", сподели мениджърът на червените Брендън Роджърс.

"Чувствам се като в балон в момента. За мен Ливърпул е топ отбор. Чувствам се, сякаш сънувам и искам да се насладя на това напълно", заяви от своя страна Луис Алберто.

В същото време медиите на Острова съобщават, че мърсисайдци са договорили и вратаря на Съндърланд Симон Миньоле срещу 9 млн. лири. Той ще премине медицински прегледи и ще подпише в началото на следващата седмица.

Миньоле ще бъде четвъртото лятно попълнение за Ливърпул, след като с клуба вече подписаха Яго Аспас (Селта Виго), Луис Алберто (Севиля) и Коло Туре (Манчестър Сити).



Белгийският национал Тибо Куртоа ще остане в Атлетико Мадрид и през следващия сезон, след като испанският футболен клуб продължи с една година договора за наем от английския Челси.

21-годишният Куртоа, който беше в основата на триумфа на Атлетико в турнира за Купата на Испания през миналия сезон, а освен това беше и вратарят с най-малко допуснати голове в елита, заяви, че иска да помогне на своя тим в Шампионската лига. Той има 98 мача за Атлетико и трофей от Лига Европа.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Гръцкият футболист Йоргос Катидис, станал известен като Нациста, ще играе във втородивизионния италиански отбор Новара. През март Катидис бе глобен 50 хил. евро и изхвърлен до живот от националния отбор заради нацистки поздрав. Инцидентът стана на мача АЕК Атина - Верия, след което футболистът бе изваден от състава на атинския гранд.

В края на сезона обаче АЕК изпадна и вече е с аматьорски статут, което футболистите да си потърсят нови отбори. От Новара са се свързали с Катидис и той моментално приел офертата.

Националът Иван Иванов ще бъде играч на Партизан и през следващия сезон, категоричен бе спортният директор на гробарите Алберт Над. Българинът отдавна иска да заиграе в чужбина, а интерес към него не липсва, съобщава "ТВ7".

"Иванов е играч на Партизан за още една година. Той е важна част от състава и вече казах всичко. Всички искат в Милан или Челси. Желанията са едно, а реалността друго. Иванов остава", заяви шефът на Партизан.

Както е известно, интерес към Иван Иванов имаше от румънския Стяуа, руския Кубан и турския Бешикташ.

Ръководството на Реал Мадрид е пред финализиране на сделката по привличането на звездата на Малага Франсиско Суарес - Иско, съобщават редица испански медии.

Белия балет е склонил на искането на колегите си и ще заплати за талантливия играч 30 милиона евро, а договорът ще бъде подписан в близките часове.

Иско стана най-добър играч на Европейското първенство до 21, където Испания защити титлата си, и е бил препоръчан на президента Флорентино Перес лично от спортния директор на клуба Зинедин Зидан.

Слухове и спекулации

Борусия Дортмунд ще избира между Миралем Пянич, Кристиан Ериксен и Жерар Деулофеу за заместник на Марио Гьотце (L'Equipe).

Арсенал планира да привлече Маруан Фелайни, като активира откупуващата клауза в договора му с Евертън. За целта артилеристите трябва да платят 25 млн. паунда (London Evening Standard).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация