Трансферен дневник (21.06.2013 г.)

18:03
Трансферен дневник (21.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (21.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Елитният английски Астън Вила привлече в състава си пето ново попълнение. Островитяните закупиха левия защитник Антонио Луна от Севиля с трансфер за 1,6 милиона лири. 22-годишният Луна парафира контракт за три сезона.

Вила вече си осигури услугите на българския национал Александър Тонев, на датските национали Никлас Хелениус и Йорес Окоре, както и на холандския младежки национал Леондро Бакуна.



Белгийският национал Кевин Де Брюн се завръща в Челси и ще се бори за място в състава на английския клуб. Нападателят е разговарял с новия мениджър на лондончани Жозе Моуриньо, който го е уверил, че ще му даде шанс да докаже, че заслужава място в състава.

"Г-н Моуриньо се е обадил на Кевин и му е обяснил ситуацията за следващия сезон. Той иска да играе, защото така става по-добър футболист. Мисля, че Кевин показа, особено в последния сезон в Бремен, ще разполага с нужните качества. Сега всичко зависи от него, за да се докаже и в Челси. Не сме получавали никакви гаранции, но това е нормално за отбор като Челси. Просто той трябва да покаже това, което правеше в последните 18 месеца", коментира Де Костер.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Манчестър Юнайтед изпревари конкурентите си за Тиаго Алкантара, след като се споразумя за годишната му заплата (5 млн. паунда) с неговия баща и агент Мазиньо, като преговорите с Барселона ще продължат през уикенда и в началото на идната седмица може да има официално обявление на трансфера, съобщи “Дейли Мейл”.

Халфът бе с главна заслуга за победата на Испания над Италия във финала на Евро 2013 за младежи, вкарвайки хеттрик, но в последния сезон видя как игровите му минути в Барса намаляха драстично, което намали неустойката за прекратяването на договора му до 18 млн. евро.

Саутхемптън се споразумя със Селтик за трансферна сума от 10 млн. паунда за Виктор Уаняма и така може да изпревари куп грандове като Ливърпул, Арсенал и Интер, съобщи “Дейли Мейл”.

Кенийският опорен халф, 21-годишен, стана един от водещите играчи на глазгоуци след трансфера си от белгийския Беерсхот срещу едва 900 000 паунда преди две години, но му остава още само една до изтичането на договора с шотландския клуб и това не оставя алтернатива освен продажба сега. Все пак се очакват контраоферти от другите заинтересовани страни.

Новият собственик на ЦСКА Христо Стоичков е взел мерки дори да не дойдат част от играчите на Литекс. Той е влязъл във връзка с Барселона и очаква потвърждение за поне четирима играчи от втория състав на каталунците, информира вестник "24 часа".

През миналия сезон тимът на Луис Енрике завърши 9-и в Сегунда дивисион, но по принцип няма право на промоция. В него има уникални таланти, които за българската реалност са направо извънземни.

"Не правим отбор за България, а за Шампионската лига", отсякъл Камата, след като придоби цялата власт на "Българска армия".

Вердер влиза в играта за подписа на футболист №1 на България за 2012 година Георги Миланов. Германският клуб “сканира” света за млади и неособено скъпи играчи, което е новата трансферна политика на бременските музиканти, съобщава вестник "Труд".

Германците ще трябва да платят исканата от Литекс цена за Миланов - 3 милиона евро. За да вземе аванс в битката, на ръководството на Вердер ще се наложи да извади сумата накуп. За момента фаворит за подписа на 21-годишния национал е ЦСКА Москва, но една от пречките сделката да е факт, е именно начинът на плащане. Руснаците са готови да дадат 2,5 милиона евро веднага, а останалите - като натрупвания и бонуси. Клубът от Ловеч иска плащането на трите милиона веднага.

Юношеският национал Михаел Орачев от днес започва тренировки с новака в "А" група Нефтохимик. 17-годишният Орачев е син на една от легендите на клуба Малин Орачев. Той започва да третира футбол в Нефтохимик, а през 2008 година преминава в школата на градския съперник Чепрноморец, за който има участия в няколко неофициални мача на представителния отбор.

Сенегалският дефанзивен халф Бадара Сене се присъедини снощи към лагера на Черно море в Банско, съобщи официалният сайт на варненския клуб.

28-годишният Сене ще премине пробен период, след който старши треньорът Георги Иванов ще прецени дали да му бъде предложен договор.

Английският футболен клуб Рединг се съгласи да привлече бившия полузащитник на Реал Мадрид Ройстън Дренте. 26-годишният Дренте, който за последно игра в руския Алания (Владикавказ), ще сложи подписа си под контракт за две години с опция за още една с клуба, който изпадна от Висшата лига.

Слухове и спекулации

Арсенал се присъедини най-сетне към щедро харчещите клубове в Премиър Лийг, след като почти завърши рекордната сделка за привличане на Гонсало Игуаин от Реал Мадрид за обща сума около 50 млн. паунда, а Арсен Венгер бе призован от акционера Алишер Усманов да продължи акцията с трансфер на Уейн Рууни. Информацията е на “Дейли Мейл”.

Игуаин е първото доказателство за промяната на клубната политика. Той е дал съгласието си да подпише четиригодишен договор с “артилеристите”, в който седмичната заплата заедно с бонусите може да достигне 150 000 паунда. Двата клуба пък почти са се споразумели за трансферна сума от 22 млн. паунда за Ел Пипита, вкарал 117 гола за “белите” след преминаването си при тях от Ривър Плейт през 2006 година. Сделката ще бъде обявена веднага щом Мадрид обяви новия си треньор.

Привличането на Игуаин ще отнеме немалка част от предоставените на Венгер 70 млн. паунда за трансфери, но милиардерът Усманов – вторият най-голям акционер в клуба – сега иска и Уейн Рууни на “Емирейтс” въпреки очакваното идване на аржентинеца. “Рууни е голям играч и идването му тук би било добре и за него, и за Арсенал”, заяви бизнесменът.

Все пак Челси си остава предпочитаната дестинация на нападателя на Манчестър Юнайтед при напускане според “Дейли Мейл”, тъй като той смята, че със “сините” има повече шансове да изпълни амбициите си, пък и че те са по-способни да изравнят настоящата му заплата от 250 000 паунда седмично.

Междувременно "Сън" съобщава, че Венгер не се е отказал от откриването на следващите световни звезди, като готви оферта от 6 млн. паунда за 17-годишния централен защитник на Динамо Загреб Тин Йедвай заради исканите от Суонзи 10 млн. паунда за Ашли Уилямс. Йедвай е смятан за най-талантливия играч в родината си от Лука Модрич насам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

inspiredd
22.06.2013 12:19

Сотън със сигурност се целят в зона Европа

degea97_
22.06.2013 02:00

Ехе , Сотон ще се борят за 5-та така като гледам как са тръгнали .. *lol*