Пирло пропуска мача срещу Бразилия

13:46
Пирло пропуска мача срещу Бразилия
Плеймейкърът на италианския национален отбор Андреа Пирло ще пропусне мача срещу домакина Бразилия от турнира за Купата на Конфедерациите.

34-годишният полузащитник на Ювентус страда от мускулна травма на десния прасец и няма да бъде на разположение на ЧезареПрандели за двубоя в събота, който ще определи победителя в група "А" на надпреварата.

Двата отбора имат пълен актив от по 6 точки. Бразилия обаче има по-добра голова разлика, така че само победа ще гарантира първото място на Италия. Завършилият втори по всяка вероятност ще трябва да играе срещу световния и европейски шампион Испания на полуфиналите.

Пирло получи контузията при успеха над Япония с 4:3.

"Ще се опитаме да го възстановим за полуфиналите през следващата седмица", заяви лекарят на италианците Енрико Кастелачи.

Прандели няма да може да разчита срещу Селесао и на наказания заради натрупани картони Даниеле Де Роси.

В лагера на Бразилия пък все още няма яснота дали дефанзивният полузащитник Паулиньо ще бъде на линия след контузията на левия глезен.

Централният бранител Давид Луис със сигурност ще играе, въпреки фрактурата на носа, която получи при успеха с 2:0 над Мексико. Той ще носи специална предпазна маска на лицето.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация