УЕФА не даде лиценз на Панатинайкос за Лига Европа

12:57
УЕФА не даде лиценз на Панатинайкос за Лига Европа
УЕФА отказа лиценз на гръцкия Панатинайкос за участие в европейските клубни турнири за сезон 2013/2014. От ръководството на атинския гранд обявиха, че ще обжалват.

"Искаме да информираме нашите запалянковци, че за съжаление не получихме лиценз за участие в Европа за следващия сезон, след като УЕФА прие препоръките за това на гръцката футболна федерация. Вярваме, че всичко при нас е изрядно и затова ще обжалваме. Ще отнесем случая директно до Спортния арбитражен съд в Лозана", се казва в официално съобщение на клуба.

В същото време Европейската футболна централа отне лиценза на ПАС Янина, който също няма да участва в клубните надпревари на Стария континент. Клубът не отговори на финансовите изисквания на УЕФА, заради което няма да участва в турнира Лига Европа. Ръководството на Янина ще обжалва решението на УЕФА в Международния спортен арбитражен съд в Лозана, съобщиха от клуба.

Янина спечели последната квота за участие в Лига Европа след изиграване на плейофите в Гърция и трябваше да играе в Европа за първи път в историята си. Решението на УЕФА обаче означава, че в Лига Европа ще участва следващият най-добре класирал се отбор в гръцкото първенство и отговарящ на изискванията - Шкода Ксанти.

"Ръководството на Янина счита това решение за несправедливо. Още повече, че УЕФА не посочва причините за взимането на лиценза. Затова ще обжалваме в КАС", се казва в съобщението на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация