Още един чужденец, играл в "А" група, наруга българския футбол

12:03
Още един чужденец, играл в "А" група, наруга българския футбол
Полузащитникът Антонио Ливраменто напусна българския Славия, за да продължи кариерата си в родна Португалия. 31-годишният халф се раздели със столичани след само 6 месеца, след като преди това игра една година в Берое.

"Прекратих договора си със Славия заради неполучени заплати и премии. Имах обещание, че ще ми платят част от дължимото, но не спазиха думата си. Затова прецених, че най-доброто за мен е да напусна", обясни Ливраменто.

Той води разговори с два клуба и очаква в близките дни да има яснота къде ще продължи кариерата си.

"В контакт съм с отбор от лигата и с още един клуб от втора дивизия. Мисля, че в следващите няколко дни нещата ще бъдат уточнени. Трябваше да приема намаление на заплатата в сравнение с това, което получавах в България, но парите не са всичко. Избрах да дам приоритет на семейството, тъй като дъщеря ми започва училище през есента", обясни халфът.

Той призна, че опитът, натрупан в българското първенство му е бил полезен, но му е липсвал португалския футбол.

"Българският футбол е много тактически и се разчита основно на физиката", е мнението на халфа.

За година и половина в България Ливраменто разкри, че е видял неща, които не е вярвал, че съществуват във футбола. Той даде за пример събитията от последния кръг на изминалия сезон, в който Славия завърши 1:1 като гост на Левски и поднесе титлата на Лудогорец.

"Ситуацията беше много странна. Шампанското беше изстудено, те се нуждаеха от победа, за да станат шампиони, но ние направихме равенство. След мача ни нападнаха, хвърляха камъни по нас и трябваше да чакаме един час, за да напуснем стадиона с полицейски ескорт", коментира Ливраменто.

Той призна, че в съблекалнята на "Герена" неговият съотборник Димо Атанасов е плакал заради изпуснатата от Левски титла.

"Вярно е. Това е нещо невероятно, но в България станах свидетел на неща, които никога не съм мислил, че мога да видя във футбола. Именно затова съм още по-радостен, че се завръщам в Португалия", каза Ливраменто.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация