Трансферен дневник (20.06.2013 г.)

21:48
Трансферен дневник (20.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (20.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Отборът на Георги Сърмов - Касъмпаша хвърли поредната си трансферна бомба. Тимът от Истанбул привлече голмайстора на Аякс Райън Бабел с договор за 3 сезона.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Ювентус иска да направи двоен удар срещу грандовете от Милано, като вземе и Карлос Тевес, и съотборника му в Манчестър Сити Александър Коларов, съобщи “Тутоспорт”.

В Сити гледат с добро око на подобно развитие, тъй като ще получат минимум 20 млн. евро за двамата си футболисти и ще освободят голям ресурс от бюджетното перо “заплати”. За Тевес торинци срещат конкуренцията на Милан, а за Коларов – на Интер.

Испанският футболен клуб Севиля проявява интерес към звездата на Литекс Георги Миланов, съобщи еstadiodeportivo.com.

Според изданието Литекс иска 4 милиона евро за най-добрия си футболист, но испанският клуб ще опита да намали сумата.

Щабът на червено-белите следи Миланов от няколко месеца и е наясно с качествата му. Ако двата клуба се споразумеят за трансферната цена, Севиля ще предложи четиригодишен договор на българския национал.



Манчестър Сити е спечелил битката с Реал Мадрид за суперталанта от Малага Иско, разкри “Ел Конфиденсиал”. Плеймейкърът на младежкия национал на Испания и европейски шампион ще подпише до няколко часа с английския клуб срещу трансферна сума от около 25 млн. евро.

Така младокът ще се събере отново със своя ментор Мануел Пелегрини. Чилиецът ще е новият мениджър на “гражданите”, след като напусна андалусците, и обеща на своето протеже повече игрови минути отколкото на “Бернабеу”. Директорите на Сити – Феран Сориано и Чики Бегиристайн, също са наклонили везните в полза на това решение на Иско.

Капитанът на Удинезе Антонио Ди Натале е пред трансфер в Милан, съобщава вестник "Газета дело спорт".

Нападателят, заедно с агента му, са провели среща вчера с вицепрезидента на росонерите Адриано Галиани и спортния директор Ариедо Брайда.

Турският футболен клуб Галатасарай е на път да привлече халфа Джон Оби Микел от английския Челси, съобщават световните медии. Жозе Моуриньо вече обяви, че нигериецът няма да има място в състава на отбора, а самият той заговори за интерес към офертата на жълто-черните.

"Играх дълго време за Челси и сега вече е време да напусна. Аз съм само на 26 години и се радвам, че получих оферта от клуб, който играе редовно в Шампионската лига и се представя успешно в турнира. Преговорите са в напреднала фаза и Челси няма да ми пречи. Заплатата също не е проблем. Остана само да се стигне до споразумение между двата клуба", каза Микел.

Ако сделката с Галатасарай бъде завършена, Челси ще се опита да привлече Етиен Капуе от Тулуза или Даниеле Де Роси от Рома.

Ръководството на Арсенал договори личните условия на Гонсало Игуаин, но продължава преговорите с Реал Мадрид за трансферната цена на аржентинеца, съобщават британските медии.

Игуаин се е съгласил да получава стартова заплата от 135 хиляди евро на седмица на "Емирейтс", ако двата клуба стигнат до сделка.

Арсенал на този етап предлага рекордните в клубната си история 23,5 милиона евро за правата на нападателя, но от Реал засега не отстъпват от исканията си за 30 милиона. Ювентус също следи ситуацията около Игуаин, но е малко вероятно италианският шампион да излезе с по-добра оферта от лондончани.

Слухове и спекулации

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес е набелязал нападателя на “червените” Луис Суарес като заместник на почти сигурно напускащия Наполи Единсон Кавани, съобщава “Мирър”.

Бенитес се е примирил със загубата на Кавани, искан от Реал Мадрид, Манчестър Сити и Челси, ала очаква да получи над 50 млн. паунда за уругуаеца, което ще му даде възможността да се насочи към неговия партньор в атаката на “селесте”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Abramovichcfc
20.06.2013 20:23

Дано Георги Миланов отиде в Севиля така ще може да се развие много добре.Оби Микел ако Моу няма да разчита на него по добре да заминава за Турция.А колкото до Кавани ...ами писна ми вече да решават какво ще правят ,че ми писна от смешни и измислени спекулации./