Всичко или нищо в мач №7 (видео)

17:40
Всичко или нищо в мач №7 (видео)
Рано сутринта в петък в зала "Американ Еърлайнс" ще се изиграе последният и решителен мач във финалната серия в НБА. Един срещу друг ще се изправят Маями Хийт и Сан Антонио Спърс. Към момента резултатът е 3-3, което означава, че който спечели утре ще е новият шампион в най-силното баскетболно първенство в света.

Преди последната им среща в сряда "горещите" губеха с 2-3, но успяха да се мобилизират и въпреки че изоставаха през почти цялото времетраене на двубоя, направиха силна четвърта част, добраха се до продължения и в крайна сметка се поздравиха с така важния успех - 103:100.

Според мнозина специалисти и всички световни букмейкъри тимът на Споелстра е "тежък" фаворит срещу Тони Паркър и компания. Това вероятно се дължи на две основни причини. Първата, безспорно, е домакинският фактор, а втората е съхранението на силите в мач №6, което по мое мнение е малко спорно. 

"Шпорите" нямат супер звезди, които да изнесат тежестта на всичките финални битки, както е при Маями, но за сметка на това колективът при тях е сработен просто перфектно. Именно поради тази причина те достигнаха и до максималния брой срещи в битката за трофея. Такова развитие не се очакваше от никого, освен може би от феновете в Сан Антонио.    

За не малка част от ключовите играчи на Спърс това може да е последният шанс да си извоюват шампионски пръстен. Тим Дънкан може да се оттегли от играта след края на сезона. За Мано Дженобили вероятно важи същото, което без съмнение ще ги амбицира допълнително утре. 

Голямата тройка в Маями също има за какво да играят и на кого да се докажат. Не, че ако загубят, отборът се разпада, но втора поредна титла ще ги изпрати в историята, а всеки един баскетболист играе точно за това. Развоят на мача ще е в техните ръце и всяко едно решение, което направят, ще даде насока на срещата в техен плюс или в техен ущърб. Зависи, разбира се, дали "ще имат ден".



Прогнозирането на този двубой не изглежда толкова лесно, колкото смятат, че ще е букмейкърите.

Що се отнася до Хийт те не стигнаха до финала така безпроблемно, както им бе предречено първоначално. Напоследък те не позволяват да загубят няколко поредни мача, но и не могат да влезнат в дълга победна серия. Този факт безспорно го прибавяме към графата "Защо Спърс могат да спечелят". Но веднага, след като го добавим, може и да допълним: "да, ама не е толкова безспорно". Бош, Уейд и Джеймс не са във върховата си форма, но въпреки това "замъкнаха" Маями до последното стъпало и едва ли ще позволят тимът им да се препъне точно на него. Играят в собствената си зала, а Леброн едва ли ще си допусне 20-те хиляди да си тръгнат в лошо настроение от "Американ Еърлайнс".

От дуга страна, ми е трудно да си представя, че Сан Антонио ще се предадат толкова лесно в седмия мач, както направиха Индиана, например, губейки с цели 23 точки разлика, така че едно е сигурно - битка ще има и то много ожесточена, но в крайна сметка Леброн Джеймс ще добави втори пръстен към колекцията си, а Тони Паркър няма да може да стигне до четвъртия си, както и Дънкан до петия.  



Ще могат ли Маями да защитят титлата си или Сан Антонио ще им вземат короната? Наистина няма по-хубаво нещо във финала на НБА от мач №7...





Маями Хийт - Сан Антонио:

- краен изход:1

ПРОГНОЗИРАЙ ФИНАЛА!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madridistaaaaaa
20.06.2013 23:19

Определено не гледам баскетбол ама това ще е интересно,жалко,че мача е в 04:00 часа.

valdes021
20.06.2013 18:41

Маями явно пак ще станат шампиони.Имат невероятно трио Леброн, Бош и Уейд и да прибавим Рей Алън,който е страхотен при стрелбата за 3 точки.

Anders0n
20.06.2013 18:25

Дано Spurs ги опукат! Много им дойде самочувствието на Маями. Danny Green се чудя колко още 3-ки може да забие този човек ;д Ще стискам палци да си изиграят мача на ниво,Дънкан,Гинобили,Паркър все големи играчи,които заслужават да триумфират днес,ще стискам палци!