Трансферен дневник (19.06.2013 г.)

20:20
Трансферен дневник (19.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (19.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Холандският национал Джърмейн Ленс премина от ПСВ Айндховен в Динамо Киев за сумата от 10 милиона евро. Договорът на 25-годишния атакуващ полузащитник е за четири години. През последните три сезона Ленс носи екипа на ПСВ.

"Трансферът е много изгоден финансово за футболиста, както и за клуба. Джърмейн искаше трансфер и ние му пожелаваме всичко най-добро", заявиха от ПСВ Айндховен.



Цветан Генков от днес официално е футболист на Левски, след като подписа договор с клуба за срок от 3 години, съобщават "сините" на официалния си сайт. Нападателят ще се присъедини днес към лагера на тима в Линдабрун.

Астън Вила привлече датския национал Никлас Хелениус от Олборг, потвърдиха от английския клуб. Нападателят е четвъртото ново попълнение за отбора от Бирмингам това лято. Астън Вила купи българския национал Александър Тонев, холандския полузащитник Леандро Бакуна и датския защитник Джоурс Окоре. 22-годишният Хелениус подписа договор за три сезона. "Никлас е младо момче, но има голям опит на международно ниво. Той е изявен голмайстор и ще поиска да се докаже във висшата лига", заявиха от Астън Вила.

"Това е голяма възможност за мен. Мечтата ми се изпълнява", заяви Хелениус.



Роман Прохазка ще играе през следващия сезон като преотстъпен в словашкия Спартак Търнава с договор под наем от Левски. Полузащитникът на сините няма място в селекцията на Николай Митов и ще се завърне в своя роден клуб, който ще разполага с опция за закупуване на правата на играча.



Двама ветерани се завръщат в Локомотив Пловдив и ще бъдат част от отбора за новия сезон. Снощи към отбора се присъедини Йордан Тодоров, който се връща от гръцкия Пансерайкос, а днес това ще направи и вратарят Стоян Колев.

Английският национал Анди Керъл официално стана футболист на Уест Хям Юнайтед, съобщиха от клуба. 24-годишният таран премина успешно медицинските изследвания и парафира контракт за 6 сезона. В контракта има автоматична опция за продължаване с още два сезона при желание на клуба.

Нападателят игра като преотстъпен на "Болейн Граунд" през миналия сезон от Ливърпул и лондончани се възползваха от опцията за закупуване. Финансови детайли по сделката не бяха оповестени официално, но британските медии твърдят, че Уест Хям ще заплати 15,5 милиона лири за правата на играча плюс допълнителни 2 милиона лири при определени условия.



Националът на Гана Квадво Асамоа вече е изцяло собственост на Ювентус, след като шампионите на Италия откупиха другата половина от състезателните му права от Удинезе.

Ювентус ще плати на Удинезе общо 9 милиона евро за 24-годишния халф в рамките на следващите три години. Договорът на Асамоа е до 30 юни 2017 година.

Полузащитникът премина в Ювентус в началото на миналия сезон и отбеляза 2 гола в 27 мача. В същото време, торинци взеха решение да задържат да юни догодина Маурисио Исла и Кристиан Паскуато от Удинезе, но без да купуват другите 50 процента от правата им.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Реал Мадрид е готов да почука на вратата на Наполи с нова оферта за Единсон Кавани, след като по-рано президентът на италианския клуб Аурелио Де Лорентис заяви, че няма да се разделят със звездата си срещу сума по-малка от 63 млн. евро. Именно на такава стойност се равнява откупуващата клауза в договора на уругвайския нападател.

Според "Марка", от Кралския клуб обмислят да задействат алтернативен план по операцията за привличането на Кавани. Съобщава се, че Сами Кедира и Алваро Мората плюс още няколко милиона могат да склонят шефовете на адзурите да освободят 26-годишния голмайстор.

От друга страна не е тайна, че новият наставник на Наполи Рафаел Бенитес проявява сериозен интерес към новата перла на испанския футбол Мората. Преди броени дни "Гадзета дело Спорт" информира, че опитният специалист има желание да включи таланта в сделката за Кавани.

Слухове и спекулации

Спекулациите относно бъдещето на Джон Оби Микел в Челси нямат спирка. Но ако се вярва на последните информации, нигерийският национал няма място в плановете на Жозе Моуриньо за следващия сезон. Специалния отдавна се оглежда за заместник на 26-годишния полузащитник. Този път португалецът се е спрял на Джефри Кондогбия от Севиля, съобщава "London Evening Standard". Кондогбия играе за националния отбор на Франция до 20 години. Твърди се, че Челси може да се сдобие с услугите му срещу 10 млн. паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация