Трансферен дневник (18.06.2013 г.)

21:13
Трансферен дневник (18.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (18.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Полузащитникът Леонардо Битенкорт ще напусне Борусия Дортмунд и ще премине в Хановер 96, съобщиха двата клуба от Първа Бундеслига.

Битенкорт подписа договор с Хановер до лятото на 2017 година, а трансферната сума, платена за него е около три милиона евро.

Шалке 04 подписа договор с бившия юношески национал на Германия Кристиан Клеменс, който идва от втородивизионния Кьолн.

Клубът от Бундеслигата съобщи, че 21-годишният полузащитник Клеменс ще се обвърже с контракт за четири години, който изтича през юни 2017-а година. Главният мениджър на клуба Хорст Хелд заяви, че новото попълнение е играч с голям потенциал и всички в Шалке са щастливи, че са осигурили поредния млад германски талант в дългосрочен план.

Според изданието "Кикер", Шалке 04 е платил 2,8 милиона евро на Кьолн, колкото е била фиксираната в договора на Клеменс клауза за откупуването му.

В същото време кралскосините удължиха договора и на 19-годишния Юлиан Дракслер, който вече дебютира за мъжкия национален отбор на Германия. Няма яснота обаче за какъв период е новата опция с Дракслер.



Втори летен трансфер направи Лудогорец. След португалеца Фабио Ешпиньо с шампионите подписа българският национал Христо Златински, съобщиха от клуба. Новото попълнение на орлите ще бъде представено в сряда (19.06.2013 г.) от 13.00 часа в хотел "Кипарис" в Смолян. Треньорът Ивайло Петев ще връчи на Христо Златински фланелка на орлите.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Арсенал се надява да сложи край на 9-годишното си чакане да привлече Гонсало Игуаин до края на тази седмица, като предложи рекордните за клуба 22 млн. паунда на Реал Мадрид за нападателя, а същевременно ще натисне и за младата надежда на Реал Сосиедад Асиер Ияраменди, информират “Дейли Мейл” и “Мирър”.

Според изданието, 25-годишният аржентинец се е съгласил да играе за “артилеристите” срещу рекордната за клуба заплата от 150 000 паунда седмично. Арсен Венгер следи отблизо прогреса на Ел Пипита, още откакто той проби в първия тим на Ривър Плейт през 2004 година, и най-сетне е на път да го вземе изпод носа на Ювентус, чиято оферта от 18 млн. паунда бе отхвърлена от Мадрид.

Междувременно Арсенал води и в битката за подписа на испанския младежки национал Асиер Ияраменди според “Дейли Мейл”. Оцененият на 10 млн. паунда халф направи блестящ сезон за Реал Сосиедад и предизвика интереса на Реал Мадрид.

В клуба освен това са уверени, че ще успеят да задържат бранителите си Бакари Саня и Лоран Косчиелни.

Да подаде официална трансферна молба или да замълчи веднъж завинаги с флиртовете си към други клубове – този ултиматум отправи Ливърпул към своя ас Луис Суарес, съобщава цялата английска преса в един глас в деня, в който трансферите на “Анфийлд” се очаква да започнат да валят.

Суарес не спира да твърди, че трябва да напусне английския футбол, тъй като не може повече да понася да е жертва на лов на вещици, от която страда и семейството му, и постоянно се предлага на Реал Мадрид. Онова, с което е вбесил ръководството на мърсисайдци, обаче е изказването му, че не е усетил подкрепа от там.

Сега шефовете на Ливърпул настояват той или да млъкне, или да подаде официална трансферна молба и да напусне до началото на предсезонните турнета. Ако уругуаецът го стори обаче, ще се лиши от всякакъв процент от евентуалната трансферна сума, която според клауза в договора му според различни източници варира между 40-50 млн. паунда.

Реал Мадрид не желае да плати пълния размер на тази неустойка и по информации на добре осведомени източници кара Суарес да притиска Ливърпул с постоянните си изявления, с цел да намали цената си, което на “Анфийлд” нямат намерение да правят, тъй като нямат нищо против да задържат своя голмайстор и за следващия сезон.

В клуба правят плановете си с присъствие на 26-годишния уругуаец, но се готвят и за негово напускане, а и Анди Керъл се очаква да си тръгне, тъй като до края на седмицата ще премине медицински прегледи в Уест Хем след уговаряне на цена от 15 млн. паунда. Входящите трансфери, засега скромно застъпени с идването единствено на свободния агент Коло Туре от Манчестър Сити, обаче ще започнат да валят.

Хенрих Мхитарян днес ще премине медицински прегледи и може да завърши трансфера си от Шахтьор Донецк според ИТАР-ТАСС и “Мирър”, макар че според "Ливърпул Екоу" ще отнеме повече време. Сделката за Яго Аспас от Селта също може да бъде официално обявена днес или в краен случай при отварянето на трансферния прозорец, тъй като принципно е 100% уговорена.

Преговорите с вратаря на Съндърланд Симон Миньоле, халфа на Севиля Луис Алберто и бранителя на Спортинг Лисабон Тиагу Илори пък са в крайна фаза и се очаква успешен завършек до края на седмицата.

За всички тези играчи Ливърпул ще плати около 45 млн. паунда. Очаква се и нова оферта за централния защитник на Шалке 04 Кирякос Пападопулос.

Младежкият национал Димитър Благов се присъедини късно снощи към отбора на Локомотив Пловдив, който пристигна на лагер в Банско.

Самият футболист призна пред БТА, че е отказал възможности да отиде на тестове в гръцки отбори от втора лига, както и от клуб от Австрия заради възможността да стане част от Локомотив Пловдив, един от най-популярните отбори у нас. Новият треньор на черно-белите Александър Станков обича да дава път на млади и талантливи играчи и това също е оказало влияние при избора на играча.

Слухове и спекулации

Тотнъм ще трябва да докаже амбицията си с три трансфера – на Давид Вия, Леандро Дамиао и Паулиньо, ако иска да задържи мениджъра си Андре Вилаш-Боаш при огромния интерес на богатия Пари Сен Жермен. Това информира “Мирър”.

Френският шампион е готов да плати неустойката на португалеца от 10 млн. паунда, за да го направи заместник на напускащия си треньор Карло Анчелоти, ала младият специалист на драго сърце би останал на “Уайт Харт Лейн” да продължи едногодишната си работа при подкрепа от клуба на трансферния пазар.

Очакваното напускане на Еманюел Адебайор към Фенербахче и идващите с него 10 млн. паунда ще позволят насочване към бразилските национали Паулиньо от Коринтианс, халф, и нападателя Дамиао от Интернасионал, както и към топмишената за подсилване на атаката Давид Вия от Барселона, чието идване би задоволило напълно АВБ.

“Шпорите” проявяват силен интерес също към крилото на Блекпул Том Инс, следен още от бившия си клуб Ливърпул и новаците в Премиър Лийг Кардиф и Кристъл Палас.

Изненадващото поставяне на Хуан Мата на пазара от страна на Челси предизвика сериозния интерес на Барселона, откъдето обаче биха извършили сделката само при условието да не му гарантират титулярно място, информира “Ел Мундо Депортиво”.

Според каталунския спортен вестник, Мата ще има повече игрови минути при очакваното напускане на Кристиан Тейо и Тиаго Алкантара това лято.

Реал Мадрид е получил формална оферта от неназован клуб от над 100 млн. евро за Кристиано Роналдо, може би дори стигаща до 150 милиона, гръмна радиорубриката “Пунто Пелота”.

Сигурното е единствено, че не става дума за Монако, като още не се знае отговорът и на “белите”, и на CR7, комуто остават само още две години до изтичането на договора и не е много вероятно да бъде продължен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация