Футболната федерация на Украйна върна изпадналите от Висшата лига отбори

16:58
Футболната федерация на Украйна върна изпадналите от Висшата лига отбори
Футболната федерация на Украйна реши да остави във Висшата лига на страната последните два отбора от крайното класиране за отминалия сезон. Причината е: от второто ниво - Първа лига, няма кой да влезе, освен победителя Севастопол.

Така президентът на ФФУ Анатолий Конков днес оповести, че Говерла и Металург Запорожие запазват местата си, въпреки че останаха 15-и и 16-и. Освен Севастопол, трябваше да влезе и Стал (Алчевск). Този клуб обаче не отговаря на изискванията за получаване на лиценз, в частност стадионът му е в плачевно състояние и няма как да бъде одобрен за Висшата лига.

Третият в Първа Лига - Олександрия, доброволно се отказа, а 4-ият Буковина (Черновци) не може да събере необходимия финансов ресурс за покриване на банковата гаранция. Така единствен напуска Висшата лига Кривбас, който банкрутира.

"В следващата година също може да се получи подобна ситуация. Но решихме да оставим Говерла и Металург Запорожие, защото те имат изградена структура за Висшата лига, нямат дългове и отговарят на условията за лиценз. При тях единственият проблем са спортните резултати, но решихме да направим този компромис. Така всички биха се съгласили, че е по-добре да гостуват на стадиона в Запорожие, който е на добро ниво, отколкото в Алчовск", мотивира решението си Анатолий Конков.

Както е известно, вчера за наставник на Говерла беше назначен бившия треньор на Левски (София) Вячеслав Грозни. Грозни явно е имал предварителната информация, че няма да се налага да тренира отбор от втора дивизия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация