Пиронкова победи Младенович в Хертогенбош

20:25
Пиронкова победи Младенович в Хертогенбош
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова победи Кристина Младенович (Франция) с 6:4 и 6:4 в среща от първия кръг на турнира на трева в холандския град Хертогенбош с награден фонд 235 000 долара.

Мачът между Пиронкова и Младенович беше прекъснат след само 10 минути игра заради дъжд. 25-годишната Пиронкова трябваше да сервира в четвъртия гейм при 2:1 за поставената под номер 8 Младенович в първия сет, когато заваля.

Срещата бе доиграна след около един час прекъсване и още в първия гейм след подновяването Кристина Младенович имаше шанс за пробив. Българката не само го отрази, но още в следващия гейм проби сервиса на французойката и със сигурна игра спечели първия сет с 6:4.

Още на старта на втория Пиронкова стигна до ранен пробив, поведе с 3:1, но след това последваха силни минути за Младенович, която излезе напред с 4:3. От този момент Цветана Пиронкова бе на висота и спечели и втория сет с 6:4, а с това и мача.

Мачът Пиронкова - Младенович продължи 85 минути. С днешната си победа пловдивчанката заработи 30 точки за световната ранглиста и 2500 долара, а за място на четвъртфиналите тя ще играе срещу румънката Ирина-Камелия Бегу, отстранила днес по-рано класиралата се след квалификации Ан-Софи Местах.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация