Трансферен дневник (17.06.2013 г.)

20:09
Трансферен дневник (17.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (17.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Станислав Ангелов и Кристовао Рамос преподписаха договорите си с Левски. Ангелов удължи своя контракт с клуба с още една година, а Рамос с две години, съобщават "сините" на официалния си сайт. Рамос и Ангелов са двама от основните играчи на клуба.

Ръководството на Еспаньол няма да поднови договора на Мартин Петров и българинът ще напусне испанския клуб. Вратарят Кристиан Алварес също ще премине в друг отбор, защото контрактът му с каталунците изтича в края на юни 2013 година.

"Двамата футболисти няма да продължат кариерата си при нас", обявиха от Еспаньол.

Нападателят Самуеле Лонго, който беше преотстъпен при "синьо-белите", ще се завърне в италианския Интер. Грандът от Милано държи правата на играча.

"Желаем възможно най-големи успехи на тримата футболисти, независимо къде продължат своята футболна кариера", пише в официалния сайт на Еспаньол.

Българският нападател Цветан Генков прекрати едностранно договора си с Висла Краков с писмо до ръководството на клуба, съобщи официалния сайт на поляците.

Контрактът на футболиста изтичаше през следващата година. Левски следи ситуацията с Генков, към когото има интерес и от още няколко отбора.

Севиля привлече изгряващата звезда на румънския футбол Раул Русеску. 24-годишният нападател, който сложи подписа си върху контракт за 5 сезона, бе закупен от Стяуа Букурещ срещу 2.5 млн. евро.



Отборът на Спортинг Брага си осигури услугите на 23-годишния бранител на Бейра Мар - Жоазиньо. В същото време португалският вицешампион Бенфика привлече в редиците си Стивън Витория от Ещорил. Договорът на 26-годишния защитник е за 4 сезона.



Мейнър Фигероа ще продължи кариерата си в английската Висша лига. Опитният хондурасец премина от Уигън в Хъл Сити със свободен трансфер.



Румънският национал Михай Роман напусна Рапид Букурещ в посока Тулуза. Френският тим няма да плати трансферна сума за 28-годишния бранител, тъй като той бе привлечен на свободен трансфер.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Луис Суарес ще види изпълнено желанието си да премине в Реал Мадрид само ако “белите” се разделят с един от най-обещаващите си младоци в лицето на Алваро Мората, твърди “Мирър”.

Според таблоида, “червените” няма да отстъпят от настояването си за плащане на пълната неустойка за прекратяването на договора си с уругуаеца от 40 млн. паунда, ала са склонни на компромис при включване на Мората в сделката. Юношата на испанския гранд, 20-годишен, блести на Евро 2013 за младежи, където е голмайстор до момента с четирите си попадения. Интерес към него проявява и бившия мениджър на мърсисайдци Рафаел Бенитес, сега треньор на Наполи.

Освен началото на преговорите за Суарес, тази седмица се очаква огромна трансферна активност на “Анфийлд” с планираните привличания на Симон Миньоле, Яго Аспас, Луис Алберто и Хенрих Мхитарян плюс нова оферта за Кирякос Пападопулос и потвърждението на продажбата на Анди Каръл в Уест Хем.

Роберт Левандовски ще трябва да изпълни договора си с германския вицешампион Борусия Дортмунд до края на сезон 2013/ 2014  и всички оферти за нападателя ще бъдат отхвърлени. Това заяви за вестник "Зюддойче цайтунг" изпълнителният директор на "жълто-черните" Ханс-Йоахим Вацке.

"Да, вярно е, че Реал Мадрид, Манчестър Сити и Челси искат Левандовски, но офертите им няма да бъдат приети. Роберт определено ще играе в Борусия Дортмунд през следващия сезон", отсече Вацке.

Ако от Дортмунд не продадат Левандовски през това лято, те рискуват да загубят футболиста на свободен трансфер през следващата година. Тогава договорът на поляка изтича, а той отдавна заяви намерението си да не подписва нов контракт с настоящия си клуб.

Реал Мадрид и Манчестър Сити се интересуват от испанския младежки национал Иско от Малага и вече са изпратили оферти за него. 21-годишният полузащитник е оценен на стойност 20 милиона евро.

"Знам, че Манчестър Сити и Реал Мадрид се борят за мен. Това са два големи отбора, но аз ще уважа решението на ръководството на Малага. Пелегрини е невероятен специалист и присъствието му в Малага доведе до страхотни резултати. Факт е, че се разбирам с него много добре", заяви Иско.

Присъствието на треньора Мануел Пелегрини в Манчестър Сити може да помогне на Иско да направи своя избор на трансферния пазар през лятото.

Ръководството на Наполи е получило две страхотни оферти за звездата си Единсон Кавани, съобщава "Sport Mediaset".

И двете предложения са отправени от Манчестър Сити. Гражданите отчаяно искат да подпишат с уругвайския нападател. Те са дали възможност за избор на своите италиански колеги. Първата оферта е на стойност 40 милиона евро плюс правата на Един Джеко. Ако неаполитанците приемат този вариант, те автоматично ще се сдобият с достоен заместник на своя топреализатор. Другият вариант включва само и единствено умопомрачителна сума пари. Става въпрос за 55 милиона евро.

Медиите в Италия посочват, че втората оферта е само с 8 милиона по-ниска от сумата, вписана в освобождаващата клауза на играча.

Както е известно, Сити среща конкуренцията на Реал Мадрид и Челси в битката за Кавани. Твърди се, че Кавани предпочита да подпише с белия балет, но за момента конкретни ходове са направени само от Сити.

Ръководството на Арсенал е на път да се раздели със защитника си Лоран Косчиелни, който е желан от Барселона, съобщава "Марка". По последни информации, каталунците са готови да платят 23,5 милиона евро, за да се подсилят с френския бранител. Агентът на играча е водил сондажни разговори с представители и на двата клуба. Станало е ясно, че самият Косчиелни е ентусиазиран от възможността да подпише с гранда от "Камп Ноу".

"Goa.com" пък твърди, че и Байерн Мюнхен също се интересува от Косчиелни.

"Лоран е цел на два големи клуба, но все още няма нищо конкретно. Ще дам информация, когато имам повече яснота по случая", коментира по случая Стефан Коурбис, който е агентът на защитника.

Слухове и спекулации

Манчестър Юнайтед се опитва да изпревари Челси в надпреварата за подписа на холандския младежки национал Марко ван Хинкел, съобщава “Дейли Мейл”.

Полузащитникът на Витес бе сред най-добрите за “лалетата” на Евро 2013 до 21 години, където бе наблюдаван изкъсо от водещия скаут на “червените дяволи” Джим Лоулър. Интересът на английския шампион към 20-годишния Ван Хинкел се очаква да предизвика търг с начална цена 15 млн. паунда.

“Бъдещето ми? Сега ми предстои ваканция и ще се съсредоточа върху нея. След това ще видим. Манчестър Юнайтед ли? Не знаех... Имам още две години договор с Витес – клуб, който израства, тъй че съм щастлив там”, коментира талантът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Anatoli93
17.06.2013 22:40

Дано това за Байерн и Косчелни не е вярно, защото ако е то слуховете, че Алаба може да бъде продаден на Арсенал са верни *sad*