Отборът на "Вълците" стана шампион на Ариана Аматьорска Лига в Шумен

19:46
Отборът на "Вълците" стана шампион на Ариана Аматьорска Лига в Шумен
Отборът на "Вълците" е новият шампион на Ариана Аматьорска Лига в Шумен. Тимът завоюва титлата след шест поредни победи. На финала той надделя над "Лудата банда" с 2:1. Така "Вълците" спечелиха правото да играят на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2013 през юли. Тимът ще защитава името на Шумен и ще се бори за уникалната награда на Ариана - демонстративен мач срещу професионалния шампион на България по футбол за сезон 2012/2013 - Лудогорец, както и за специалната награда за 2013-та година - да гледа на живо мача за Суперкупата на Европа на 30 август в Прага между Байерн Мюнхен и Челси.

Футболната звезда на Шумен Александър Димов награди първите три тима и връчи индивидуалните отличия. На трето място завърши отборът на "Свраки", който спечели малкия финал на турнира срещу "МЕХ ТРАНС" със 7:2.

Най-добрите футболни ентусиасти бяха наградени от Ариана с четири индивидуални награди:


"Талант на турнира" стана Мирослав Петров от "Вълците". Той привлече вниманието на спортните специалисти на Ариана със своите качества и умения на терена. Мирослав ще се съревновава с останалите таланти от градовете на големия финал на Ариана. Наградата за националния талант на турнира е пробен период в лагера на шампиона на България за сезон 2012/2013 Лудогорец.

"Голмайстор" на Ариана Аматьорска Лига Шумен е Филип Апостолов от "Вълците" с 6 отбелязани попадения. За "най-добър вратар" бе определен Анатоли Ангелов от "Вълците". Наградата за "феърплей" получи Ивайло Георгиев от състава на "Лудата банда".

63 мача бяха изиграни по време Ариана Аматьорска Лига в Шумен. 63 отбора с 630 аматьори се състезаваха за титлата в града. Непрофесионалните състезатели отбелязаха общо 348 гола в турнира.

Ариана Аматьорска Лига 2013 продължава с поредния кръг в град Варна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация