Трансферен дневник (16.06.2013 г.)

19:31
Трансферен дневник (16.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (16.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Талантът от школата на Славия Стефан Велков ще продължи кариерата си от новия сезон в италианския гранд Наполи, потвърдиха днес от клуба. Велков, който е лидер на новите шампиони в младшата възраст, вкара два гола за успеха над Черноморец с 5:1 и най-вероятно изигра последната си среща с бялата фланелка и до края на месеца заминава за южния италиански град.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Турският втородивизионен Манисаспор се отказа от бразилския футболист Жозе Жуниор - Жуниньо, след като не успя да се разбере със Славия за трансферната цена на нападателя, съобщава местната преса.

Президентът на Манисаспор Емре Хасгьор обяви, че клубът е искал да привлече бразилеца, но не е успял да постигне договорка с ръководството на Славия, след като от управата на белите поставили цена от 350 хиляди евро за правата на играча.

"Подобна сума не е по силите ни", коментира вицепрезидентът на отбора Хакан Кадайифчила.

Нападателят Сьорд Арс очаква окончателно да се раздели с Левски през лятото. 29-годишният холандец има договор за още един сезон със сините, но не влиза в плановете на старши треньора Николай Митов. През пролетта той игра като преотстъпен в турския Коняспор и с 8 гола помогна на отбора да се изкачи в елитната Суперлига.

"С удоволствие щях да остана в Коняспор, но ръководството не се разбра с Левски. Бях готов дори да се откажа от премията за промоцията, за да остана. В клуба ме сравняваха с Дидие Дрогба и с другите водещи нападатели в Турция", коментира Арс в холандската преса.

Нападателят обаче е оптимист, че ще си намери друг отбор в Турция, откъдето към него има сериозен интерес.

"Левски иска да ме продаде, а с представянето си в Коняспор аз вече съм известен в Турция. Поне един елитен отбор от Суперлигата и още четири клуба от втора дивизия имат интерес към мен. Водят се разговори. Смятам, че нещата ще се получат. Не съм притеснен. Доказал съм, че мога да играя навсякъде", каза още Арс, който през 2012 година вкара 13 гола в 29 мача за Тянцзин Теда в китайската първа дивизия.

Той изключва възможността да се завърне в родината си поне на този етап.

"Стойността ми е по-голяма в чужбина, отколкото в Холандия. ПСВ, Фейенорд и Аякс не ме очакват. Освен това, мисля, че в Турция има прекрасни условия за футбол. Бил съм в България и в Китай, но страстта към играта в Турция е несравнима", смята Арс.

От ръководството на Арсенал са предложили 30 млн. евро на Реал Мадрид за Гонсало Игуаин, гръмнаха медиите в Испания.

Авторитетният вестник "Марка" съобщава, че английският гранд води уверено в битката с Ювентус за аржентинския нападател. Твърди се, че офертата на лондончани е била с 8 млн. по-голяма от тази на бианконерите. Отделно артилеристите са били готови да платят трансферната сума наведнъж, докато шампионите на Италия са предложи да разпределят офертата си на 5 транша. От своя страна Гонсало Игуаин информирал шефовете на Кралския клуб, че иска да изслужа всички оферти.

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който след края на миналия сезон реши да се пенсионира, ще е посредник в преговорите за завръщането на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд".

Според британският таблоид "Сън", ръководителите на червените дяволи се надяват, че добрите взаимоотношения между шотландския специалист и звездата на Реал Мадрид ще окажат благоприятен ефект за решаването на въпросителните около планирания трансфер.

Президентът на мадридчани Флорентино Перес обаче надали ще се съгласи с лека ръка да освободи Роналдо. Той на няколко пъти заяви, че ще положи усилия да убеди португалеца да поднови договора си с клуба.

Талантът на Левски Антонио Вутов е обект на интерес от страна на елитни испански и немски отбори, съобщи "Ел Мундо Депортиво".

Играта на младока за националния ни тим до 17 години пък не е останала незабелязана и няколко отбора от Бундеслигата следят изкъсо изявите му. Тимове от испанската Ла Лига пък са се свързали с агента на играча Лъчо Танев, за да получат повече информация около ситуацията с евентуален негов трансфер.

Байер Леверкузен е съвсем близо до привличането на Тоби Алдервайрелд от Аякс. Германският клуб ще плати на холандците около 10 милиона лири за 24-годишния белгийски национал. От младия бранител се интересуваха още английските Ливърпул, Арсенал и Тотнъм.

Слухове и спекулации

Ръководството на ПСЖ обмисля да избухне с двоен удар това лято, пише френският „Паризиен”. Според информацията в изданието, парижани са готови да платят сумата за освобождаващата клауза на мениджъра на Тотнъм Андре Вияш-Боаш, която възлиза на 12 милиона паунда. Идеята е, от една страна да бъде намерен достоен заместник на напускащият в посока Мадрид Карло Анчелоти, а от друга, да бъде осигурен подписът на трансферния диамант Гарет Бейл.

Уелското крило не веднъж е поддържал тезата, че се чувства отлично под ръководството на Вияш-Боаш и това може да се окаже ключово при евентуалната сделка. Както е известно, огромни усилия за да привлекат Бейл полагат Реал Мадрид, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Новият гигант на трансферния пазар ПСЖ, обаче залага на алтернативен ход. Струва си да се отбележи, че името на Гуус Хидинг е сред най-коментираните за заместник на Анчелоти. Според „Паризиен” сагата с новия треньор трябва да бъде решена най-късно до десетина дни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация