Индепендиенте изпадна за първи път в историята си (видео)

09:43
Индепендиенте изпадна за първи път в историята си (видео)
Рекордьорът със седем титли от Копа Либертадорес и двукратен световен клубен шампион Индепендиенте изпадна от аржентинския футболен елит за първи път в историята си. Възпитаниците на Мигел Бриндиси загубиха с 0:1 като домакини на Сан Лоренсо в мач от предпоследния 18-и кръг на надпреварата "Торнео Финал" и окончателно загубиха шансове за оцеляване. Единственото попадение в мача реализира Анхел Кореа след час игра.

Така Индепендиенте, който има 14 титли в Аржентина, стана вторият аржентински гранд след Ривър Плейт отпреди две години, който ще трябва да играе във втория ешалон.

Както е известно, в аржентинския футбол изпадащите се определят на базата на представянето на отборите в три поредни сезона.



Другият сигурен изпадащ е Унион, а третият отбор, който ще загуби елитния си статут ще бъде определен между Архентинос Хуниорс и Сан Мартин. Двата тима записаха победи в 18-ия кръг и запазиха надежди за спасение.

Архентинос Хуниорс се справи с 1:0 с гостуващия Колон с гол на колумбиеца Хуан Леон в 55-ата минута. Сан Мартин пък се наложи на собствен терен над Естудиантес с 2:0 с попадения на Хорхе Луна и Себастиан Пенсо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация