Трансферен дневник: Анжи напомни за себе си, Челси се насочи към Левандовски

19:35
Трансферен дневник: Анжи напомни за себе си, Челси се насочи към Левандовски
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (14.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Ливърпул потвърди трансфера на испанския нападател Яго Аспас от Селта, след като по-рано миналата седмица информацията най-напред излезе от галисийския отбор и от самия футболист. Привличането на Яго Аспас трябва да засили мощта в атака на червените от "Анфийлд", на които им е трудно напоследък да бъдат конкурентни на водещите английски клубове.

Днес клубът от Висшата лига на Англия потвърди сделката, като се очаква да плати около 7 милиона паунда. Аспас беше една от изгряващите звезди миналата година за Примера дивисион, като вкара 12 гола в 34 мача за току що влезлия отбор на Селта.



Белгийското ляво крило Жан-Баптист Якасонго подписа договор за 2 години с Локомотив София, съобщиха от клуба. 24-годишният Якасонго подсили състава на червено-черните като свободен агент. През пролетта роденият в Конго офанзивен футболист записа 11 мача за Миньор, но не успя да помогне на перничани да запазят мястото си в "А" група.

Якасонго е седмото ново попълнение в състава на Локомотив София за новия сезон след Джереми Родригес, Тодор Христов, Даниел Гаджев, Дилян Колев, Марко Ранджелович и Кристиан Кацарев.

Легендата на Виляреал Маркуш Сена финализира трансфера си в американския Ню Йорк Космос. Бразилецът с испански паспорт напуска Жълтата подводница след 11 години престой в клуба.

Датският национален защитник Жорес Окоре и холандският нападател Леандро Бакуна преминаха в Астън Вила съответно от Нордселанд и Грьонинген.





Нападателят на Витория Гимараеш Амидо Балде подсили шотландския гранд Селтик. Договорът на изгряващата звезда на португалския футбол е за срок от 4 години.



Киево привлече централния бранител на Стандарт Лиеж Йохан Таварес. През втората част на миналия сезон 25-годишният португалецът игра като преотстъпен в Ещорил.



Борусия Дортмунд прати Мориц Лайтнер в Щутгарт. През следващите два сезона 20-годишният младежки национал на Германия ще играе под наем за швабите.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Челси изостава в битката за подписа на Единсон Кавани от Манчестър Сити и Реал Мадрид, разкри майката на уругуайския нападател на Наполи. Както е известно, “сините” от Лондон отправиха формална оферта към Кавани от 50 млн. евро, ала неаполитанци настояват да получат пълната неустойка за прекратяването на договора от 63 милиона.

“Еди преговаря с Реал Мадрид и Сити – сподели майката на стрелеца. – Президентът на Наполи Де Лаурентис говори с Челси, но досега няма нищо конкретно. След две-три седмици ще знаем бъдещето на Единсон и вие първи ще разберете. При всяко положение ви уверявам, че Единсон обича Неапол и ако трябва да си тръгне, никога не ще забрави обичта на хората и феновете там.”

Привличането на Иско в Реал Мадрид е пълен приоритет, е заявил Зинедин Зидан пред президента на клуба Флорентино Перес според радио Кадена СЕР.

Зизу настоява Перес да се разбърза, тъй като Мануел Пелегрини иска да вземе в Манчестър Сити протежето си от Малага, с която испанският младежки национал има договор до юни 2016 г. с неустойка за разтрогване от 35 млн. евро.

Дрийс Мартенс е близо до трансфер от ПСВ Айндховен в Наполи за 10 млн. евро плюс бонуси след изричното настояване на новия треньор на италианския тим Рафаел Бенитес, информира “Кориере дело Спорт”.

Омония Никозия иска да привлече в състава си камерунския нападател Нджонго Присо от ЦСКА, но шансовете такъв трансфер да се осъществи са минимални, пишат местните медии.

Причината е, че от българския клуб са завишили цената на Присо, след като са разбрали за интереса от страна на тима от Никозия. Така до сделка може да се стигне, само ако от ЦСКА драматично намалят цената на играча. 24-годишният Присо днес замина на подготвителен лагер с армейците в Етрополе.

Атакуващият полузащитник на Милан и бивш бразилски национал Робиньо е подписал предварителен договор със Сантос Сао Пауло. Треньорът на росонерите Масимилиано Алегри съобщи на италианската преса, че не разчита на острието за новия сезон и че съветва бразилския футболист да си търси нов отбор.

Робиньо реши да се върне в родния Сантос, в който започна професионалната си кариера. Условията по тригодишния договор вече са договорени, но все още не е известно колко Сантос ще заплати на Милан за трансфера и колко ще получава Робиньо в своя нов клуб. Известно е само, че Робиньо се е съгласил на значително намаление на заплатата си.

Слухове и спекулации

Следващият голям трансфер на Монако ще бъде Хълк, за когото са заделени 45 млн. евро, твърди в днешния си брой вестник “Екип”. Челси също се стреми към подписа на бразилския нападател на Зенит след завръщането на Жозе Моуриньо, ала френският клуб ще надцака “сините” финансово.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dzhalev_71
15.06.2013 04:59

Браво на Борусия за хода с Лайтнер. В Щутгарт ще се развие и ще се върне още по-силен в Дортмунд.

mario93
14.06.2013 22:11

На баз,че ще остане в Дормунд и тази година

RAFKATA
14.06.2013 21:49

Ако тая година Левандовски не се махне от Дордмунд, то догодина ще го направи със сигурност.

stefan10
14.06.2013 21:11

Надявам се Левандовски да дойде в Челси..Тогава ще са непобедими.......с триото Оскар,Мата,Азар и нападател Левандовски ще бележат много певече от сега..

Abramovichcfc
14.06.2013 20:23

Хайде Челси да купи един нападател най после и да се спрат спекулациите.

Kings_5
14.06.2013 19:57

Пазете се Монако, Анжи идва с пълни сили. *joking**joking*

mario93
14.06.2013 19:51

Поредните глупости,ако има % истина.

mario93
14.06.2013 20:54

Вие кво си мислите за 20 мин.ще купим Левандовски?

ganef
14.06.2013 20:01

Поредните глупости пак,сега пък сме се насочели към Левандовски !!! Winner ние изкупихме вече почти всички нападатели е спрете се малко !!!!*joking**joking**joking*