Трансферен дневник (13.06.2013 г.)

18:25
Трансферен дневник (13.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (13.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Германският национал Андре Шюрле вече е играч на Челси, след като лондонският клуб се разбра с Байер Леверкузен за трансферната сума, съобщават сините на официалния си сайт.

Офанзивният халф се превръща в първото ново попълнение на Жозе Моуриньо след завръщането на португалския специалист на "Стамфорд Бридж". 22-годишният Шюрле трябва да премине медицински тестове и да уговори личните си условия, след което ще подпише договор с тима.

Междувременно стана ясно, че Моуриньо е блокирал преминаването на Кевин де Брюн в Байер като част от сделката, защото смята да разчита на белгийския национал.



Байер Леверкузен привлече нападателя Хьонг-Мин Сон от Хамбургер. 20-годишният футболист от Република Корея подписа договор за пет сезона с аспирините.

Очаква се Хьонг-Мин да замени Андре Шюрле, който ще бъде продаден на Челси. Леверкузен и лондончани вече постигнаха принципна договорка за трансфера. Германският национал трябва да премине медицински прегледи и да финализира преминаването си в клуба от западен Лондон.



Шампионът на Португалия Порто се подсили с Тиаго Родригес и Рикардо Перейра от Витория Гимараеш.



Украинският  шампион Шахтьор Донецк привлече в състава си бразилсикя полузащитник Фернандо Лукас Мартинс от Гремио срещу 11 милиона евро. 21-годишният халф парафира контракт за следващите пет сезона.

Фернандо, който има пет мача в бразилския национален отбор, пристига на "Донбас Арена" за заместник на продадения в началото на юни на Манчестър Сити срещу 30 милиона лири Фернандиньо. Той става шестият бразилец в състава на Шахтьор след Алекс
Тейшейра, Тайзон, Дъглас Коща, Луис Адриано и привлечения по-рано през месеца Уелингтом Нем от Флуминенсе.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Барселона предложи на Интер 23 млн. евро за Самир Ханданович в телефонен разговор с президента на италианския клуб Масимо Морати, който обаче за момента отказва да продаде вратаря и би склонил единствено при покачване на предложението до 30 милиона. Информацията е на “Гадзета дело Спорт”.

Второто ново попълнение на Манчестър Юнайтед ще бъде обявено съвсем скоро и името му е Есекиел Гарай след постигнато принципно споразумение с Бенфика, твърди “Мирър”.

Рио Фърдинанд наскоро преподписа за още един сезон с английския шампион, но след това бъдещето му е несигурно, а има въпросителни също около Неманя Видич и често контузващите се Крис Смолинг и Фил Джоунс, затова идването на 26-годишния аржентинец е добре дошло.
l
Ливърпул се надява да завърши трансфера на вратаря на Съндърланд Симон Миньоле идната седмица за 8 млн. паунда, твърди “Дейли Мейл” и допълва, че настоящият страж на “червените” Хосе Рейна е на път към Барселона.

Мърсисайдци вече са дали оферта от 7 млн. паунда на “черните котки” за Миньоле, който иска да премине в голям клуб, за да увеличи шансовете си да измести Тибо Куртоа от вратата на белгийския национален отбор за Мондиал 2014. За момента обаче Съндърланд се опъва с настояване за 10 милиона, като се очаква компромис в идните дни.

Междувременно “Дейли Мейл” информира, че Ливърпул иска да вземе под наем от Челси Лукас Пиазон. Към 19-годишния бразилски офанзивен полузащитник интерес проявява и новакът в Премиър Лийг Кристъл Палас.

Очакваното официално назначение на Мануел Пелегрини за мениджър на Манчестър Сити до края на седмицата е надеждата на английския клуб да си върне водещата позиция в преговорите с най-големия талант на испанския футбол Иско, твърди “Сън”.

Реал Мадрид към момента се смята за най-силен кандидат за подписа на 21-годишния плеймейкър на Малага и според “Мирър” вече е в официални разговори с него, ала в Сити смятат, че с идването на футболния му ментор Пелегрини ще имат голям коз.

Същевременно “гражданите” заемат изчаквателна позиция в преговорите с Наполи за Единсон Кавани, тъй като не желаят да влизат в наддаване с останалите кандидати – Челси и отново Реал Мадрид.

Манчестър Юнайтед е съвсем близо до привличането на полузащитника Тиаго Алкантара от Барселона, съобщава каталунският вестник "Спорт". Английският шампион ще плати 18 милиона евро за 22-годишния халф. Каталунският гранд пък ще иска да си набави средства за нови трансфери след покупката на бразилската звезда Неймар.

Новият мениджър на червените дяволи Дейвид Мойс е настоял пред ръководството на клуба за привличането на испанския национал. Шотландецът иска да засили полузащитната линия на Юнайтед заради отказването на Пол Скоулс и напредналата възраст на Райън Гигс.

Кристиано Роналдо отрече спекулациите, че е преподписал с Реал Мадрид. Бъдещето на 28-годишният португалец е обект на постоянно наблюдение, но президента на Реал Мадрид Флорентино Перес остава убеден, че звездата ще остане на "Сантяго Бернабеу".

"Всички новини за това, че съм преподписал с Реал Мадрид са лъжа", публикува Роналдо в официалния си профил във Фейсбук.

Това изявление, предизвика още повече страсти и въпроси къде ще продължи да играе португалецът. Манчестър Юнайтед и Монако са клубовете, които се спрягат най-много за избор на Роналдо.

Слухове и спекулации

Отговорът на Пари Сен Жермен на 100-милионната оферта на Монако към Кристиано Роналдо е същата към Гарет Бейл, и то на една вноска, информира “Дейли Мейл”.

Френският шампион иска и треньора на уелсеца при “шпорите” – Андре Вилаш-Боаш, ала дори той да не дойде, Бейл си остава приоритет. Най-добрият в Премиър Лийг е на почивка във Флорида и според добре осведомени източници е отворен на подобен трансфер, като би изслушал ПСЖ, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, въпреки че е щастлив в Лондон и Тотнъм.

Маруан Фелайни мечтае за трансфер в Арсенал, ала лондонският клуб не желае да плаща пълния размер на неустойката за прекратяването на договора му с Евертън, съобщава “Мирър”.

Халфът е споделил пред близките си приятели, че би бил много щастлив да се премести в Лондон, тъй като така би бил на по-малко от два часа път до родния си Брюксел. Това прави Арсенал и Челси по-желани дестинации за Фелайни от Манчестър Юнайтед.

Хуан Сунига, Анджело Огбона и един нападател измежду Гонсало Игуаин, Стеван Йоветич и Карлос Тевес ще даде Ювенус на своя треньор Антонио Конте като сватбен подарък това лято, тръби “Гадзета дело Спорт”.

Сунига има още една година договор с Наполи, така че вероятно ще бъде продаден това лято, а в момента се работи по преодоляване на различията в оценките на стойността на Огбона между Торино (20 млн. евро) и италианския шампион (10-12 милиона).

Що се отнася до нападателите, Тевес в последните дни е по-близо до Милан, но Юве предлага повече пари на Манчестър Сити (10 млн. евро). Високата цена на Йоветич (30 милиона) прави по-труден трансфера му от Фиорентина, а Реал Мадрид изчаква да види каква сума ще трябва да даде на Ливърпул за Луис Суарес, за да определи дали да повиши цената на Игуаин, сега 22 милиона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

degea97_
13.06.2013 22:40

Евала , Мойс е със същото мислене като САФ , а то е да привлича млади и перспективни футболисти за малки суми , не знам но трансфера на Тиаго е повече от перфектен понеже ако беше играл съответните мачове сумата му нямаше да падне под 30 , а сега го взимаме за 18 , а не отстъпва на по нищо на Гьотце за когото дадоха 30-40 ( не знам точната сума) , а колкото до Гарай всички плюха Гарай,Робен,Снайдер и Ван дер Ваарт когато бяха съответно в Реал , а всички станаха звезди след престоя им във Реал дори и Хунтелаар , надявам се да се наложи , но си нямам идея какво ще правят при толкова много защитници в лицето на Рио,Вида,Джоунс,Смолинг и Еванс , а да не говорим , че Майкъл Кийн от втория ни отбор има огромен талант и може да стане играч от него , но да се надявам да знаят какво правят .