Димитър Пенев: Исках в първия кръг да играем с Литекс

15:40
Димитър Пенев: Исках в първия кръг да играем с Литекс
"За първи път от 2-3 години насам ЦСКА е домакин на старта, което е добре. Имаме нов треньор, обстановката е нова. Всичко това предполага, а и аз желая, един хубав старт на нашия отбор", заяви Димитър Пенев след жребия за новото първенство.

Армейците, които вече са водени от легендата Христо Стоичков, започват на 20-и юли като домакини на Локомотив Пловдив.

"Мисля, че ще се вижда още повече подобрение във всички отбори. И националният отбор върви добре, има и късмет. Видяхте нашият директен съперник Дания как загуби неочаквано", каза още Пенев, който е президент на клуба в момента.

"Исках в първия кръг да играем с Литекс, но не се случи. Относно сливането на двата отбора мога да кажа, че днес или утре вече трябва да има повече яснота по въпроса. Но каквото и да стане, футболистите ни са длъжни да играят по-добре, за да се харесат и на феновете и на треньорите си", продължи легендата на българския футбол.

Пенев приема спокойно разширения календар с 38 мача само за първенство. "Нормално е, няма какво да се говори против този формат. Искаме да има мачове, ето - ще има. Да, ние ще играем четири пъти с водещите отбори, но и те ще играят по между си. Така че всичко е нормално".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация