В Лудогорец доволни от жребия за новия сезон в "А" група

15:16
В Лудогорец доволни от жребия за новия сезон в "А" група
Изпълнителният директор на шампионите от Лудогорец (Разград) Ангел Петричев заяви, че е доволен от програмата, която се очерта за отбора му след тегления днес жребий за новото първенство. Двукратните шампиони стартират като гости на новака Любимец, след което приемат Черноморец и излизат на Славия, чийто отбор тази година е доста подмладен.

"Винаги съм смятал, че жребият не е важен, защото така или иначе ще трябва да се играе с всички отбори. Но предвид целите ни да се фокусираме върху мачовете в Европа, е добре, че избягахме от големите ни конкуренти за титлата. Така че нашето желание беше за по-лесна програма в началото и за момента е изпълнено. Мисля, че сега отборът ни ще има шанса да се концентрира максимално върху целите си в международните мачове", каза още Петричев след края на процедурата.

Попитан дали 38 мача не са много и за клубовете, и за играчите, Петричев каза: "Наистина с толкова много мачове е възможно да има проблеми, може да се появят такива. Но първо
искам да посъветвам колегите да видят какво е състоянието на терените им. Ние в това отношение нямаме оплаквания нито от чуждестранните съперници, нито от българските. На някои места игрищата не се добре, докато нашият е перфектен"

"Иначе аз лично смятам, че повечето мачове са добър вариант. Сгъстеният цикъл за игра ни прави по-концентрирани, по-стегнати. Надявам се, че ще бъдем свидетели на интересен шампионат с много посещаемост от страна на българските фенове. Защото както се знае, футболът е за феновете", сподели още Петричев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация