Трансферен дневник: Монако готов да купи Роналдо, Дортмунд намери заместник на Левандовски

19:44
Трансферен дневник: Монако готов да купи Роналдо, Дортмунд намери заместник на Левандовски
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (12.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Изваденият от европейските турнири Малага подписа с поредно ново попълнение. Става въпрос за защитника Виторино Антунеш, който до момента играеше като нает от Пасош Ферейра. Испанците обаче се възползват от клаузата си да го откупят и вече го направиха, като 26-годишният ляв бранител подписа контракт до юни 2017-а година.



В същото време опитният полузащитник Мануел Ититура напусна Малага в посока Гранада.



Нападателят на националния отбор на Сърбия Миралем Сюлеймани, чийто договор с Аякс изтече, подписа петгодишен контракт с Бенфика, съобщи вицешампионът на Португалия.



От началото на юни Бенфика съобщи за привличането на други двама сръбски национали: офанзивния полузащитник Филип Джуричич от холандския Хееренвеен и нападателя от Партизан Белград Лазар Маркович.

Контузеният капитан Хавиер Санети ще остане в Интер поне за още един сезон. През август аржентинският защитник ще навърши 40 години.

"След дълъг разговор решихме да продължим договора за още една година. Показаха ми, че вярват в моята страст към Интер. Надявам се да докажа това на терена", заяви Санети.

Белгиецът Тими Симонс напусна германския футболен клуб Нюрнберг, за да се завърне в Клуб Брюж. 36-годишният защитник подписа договор за 2 години със своя нов тим, за който игра в периода между 2000 и 2005 година.



Литекс продаде нападателя си Исмаил Иса на Шериф Тираспол срещу сумата от един милион лева. Преговорите и всички детайли по трансфера приключиха успешно, a таранът официално парафира тригодишен контракт с молдовския шампион. Иса ще получава заплата от 250 000 лв., без в нея да се включват различните бонуси.



Хетафе подписа с Роберто Лаго. 27-годишният бранител бе привлечен от Селта Виго.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Българският национал Валери Божинов е пристигнал в Барселона, за да преговаря за трансфер в Еспаньол, съобщава вестник "Ел Мундо Депортиво". Заедно с него е бил мениджърът му Джери Паломба.

Божинов може да бъде първото ново попълнение на Еспаньол през лятната пауза. Все още не е ясно дали Мартин Петров ще продължи да носи екипа на синьо-белите и през следващия шампионат.

Уругвайският нападател Луис Суарес иска да напусне Ливърпул и да премине в испанския футболен гранд Реал Мадрид. Суарес заяви в интервю за телевизионното предаване "Гол" в родината си, че няма желание повече да играе в Англия заради негативно отношение от страна на журналисти и фенове.

"Всеки футболист би желал да играе за велик отбор, а Реал Мадрид е велик отбор. Всеки играч иска да стигне върха, а Реал Мадрид е един от най-силните клубове в света. Всичко обаче са спекулации, тъй като още не съм получил конкретни оферти. Не знам дали ще премина в Реал. Единственото сигурно нещо на този етап е, че имам договор с Ливърпул", заяви Суарес.

Арменският национал Хенрих Мхитарян, който игра цял мач при загубата с 0:1 срещу България в световна квалификация в София на 11 септември, продължава да бъде трансферна цел на английския клуб Ливърпул. 18-кратните шампиони на Англия ще продадат Луис Суарес, а с част от средствата ще са за привличането на Мхитарян, твърди английският всекидневник "Гардиън".

24-годишният плеймейкър е собственост на украинския Шахтьор Донецк. Според предварителни информации, евентуалният трансфер на Мхитарян ще бъде на стойност 22 милиона евро.

Слухове и спекулации

Монако е готов да плати 100 милиона евро за привличането на португалския нападател-звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, пише британският вестник "Индепендънт".

Собственик на Монако е руският милиардер Дмитрий Риболовлев, който вече привлече колумбийския нападател Радамел Фалкао от Атлетико Мадрид и Джеймс Родригес и Жоао Моутиньо от Порто.

Ръководството на Барселона възнамерява да отправи официална оферта за нападателя на Челси Фернандо Торес, съобщава каталунското издание "Спорт". Според информацията щабът на испанските шампиони ще предложи на английските си колеги 20 милиона евро за подписа на Ел Ниньо.

Целта при привличането на 29-годишния Торес на "Камп Ноу" ще бъде Лионел Меси и Неймар да получат по-свободни функции в позицията непосредствено зад централния нападател. Такава е била и идеята на бившия президент на Барса Жоан Лаполта, още когато испанското острие се подвизаваше с екипа на Атлетико Мадрид, но тогава за звездата на дюшекчиите се пребори английският Ливърпул начело с Рафаел Бенитес.

Борусия Дортмунд намери заместник на Роберт Левандовски. Според последните информации, жълто-черните са готови да платят 20 млн. евро на Севиля за Алваро Негредо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
13.06.2013 11:40

Бенфика са направили трансфера на лятото с Маркович , един уникален талант , тайничко се надявах да подпише с някой супер гранд , защото в Лига Европа показа , че има невероятно самочувствие и действаше като носител на златна топка срещу големи отбори , просто това може би е топ трансфера им за последните години , отдавам го за по - значим дори от тези на Николас Гайтан , Неманя Матич и другите страхотни играчи , с които разполагат *beer*

rollingstones
13.06.2013 03:46

Имам чувството, че тея статии ги пишете колкото да не заспите... ебахти глупостите.

lafferty
12.06.2013 22:02

Аз мисля, че Монако поне за сега прави доста по-добри трансфери от тези, които направиха ПСЖ. Монако взима доста талантливи играчи и в една перфектна възраст, докато ПСЖ купуваше позастаряващи звезди и се видя колко проблеми имаха през годината и то срещу доста по-скромни отбори.

Deco_Sneijder
12.06.2013 21:58

Исмаил Иса е направил не лош трансфер.Въпреки,че е от турски произход,аз лично се радвам,защото той се води чист българин,роден и израснал в България!Шериф не са лош отбор,всяка година са шампиони на Молдова и малко им остава да влязат в групите на ЛЕ *smile*.А за Литекс се знае,че ще си продадат повечето добри играчи и по-добре да бягат,защото нямат много бъдеще в България тези млади момчета.Успех на Иса в новия му отбор *smile*

Vratarchety
13.06.2013 00:15

Недей да обиждаш Исмаил като незнаеш ..... Баща му е сириец , а майка му българка ... ! Иначе дано има късмет в Шериф

DuX4o0
12.06.2013 21:34

Защо няма нищо за Дарън Бент и интереса от Нюкасъл *smile*

mario93
12.06.2013 21:17

Монако е решил да става шампион*lol**lol* Псж,ще срещтне голяма конкуренция за титлата тази година

valdes021
12.06.2013 20:48

Жалко за Малага.Имаха хубав отбол но доста от основните играчи ще напуснат.

stefan10
12.06.2013 20:39

Монако взеха трима добри играчи и пак роналдо.....От каде ги вади тези пари този Риболовлев .. Разбирам иска да има хубав отбор ,но ще похарчи някаде към 200-300 милиона...

degea97_
12.06.2013 20:37

Ако някой се сеща се базикахме със някой , че Монако ще излязат скоро със 100 милиона за Роналдо или Меси и думите ни бяха чути хахахаа

madridistaaaaaa
12.06.2013 19:59

Малко прекалявате ама както и да е,никога Монако не може да вземе Роналдо!