Юра Мовсесян стана най-бързият голмайстор в историята Армения

15:28
Юра Мовсесян стана най-бързият голмайстор в историята Армения
След победата с 4:0 над Дания в Копехганен в квалификационен мач за световно първенство по футбол арменската преса изнася любопитни факти от историята на националния отбор на Армения. С гола си в 27-та секунда Юра Мовсесян стана автор на най-бързия гол в историята на арменския национален отбор.

Хенрих Мхитарян вкара своя гол номер 11 и се изравни с най-добрия голмайстор в историята на арменския национален отбор Артур Петросян. Следващият гол на полузащитника на Шахтьор Донецк Мхитарян ще го направи едноличен лидер. Вратарят Роман Березовский за 19-ти път запази "вратата си суха".

Националният отбор на Армения за трети път побеждава с 4:0, което е най-големият резултат в историята на отбора. При това арменският отбор за втори път побеждава с 4:0 като гост. За националния отбор на Дания това е най-голямата загуба на собствен терен в официален мач. С по-голям резултат Дания губи от Швеция с 0:6 през 1959 година в приятелски мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

f1k0
12.06.2013 16:31

Браво на арменците, направиха ни много голям подарък. Следващия им мач е гостуване на Чехия, дано им врътнат един Х и ми стават втория най-любим национален отбор *lol* БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!