Селекционерът на Австралия се извини за сексистки изказвания

12:16
Селекционерът на Австралия се извини за сексистки изказвания
Селекционерът на Австралия Холгер Осиек се извини публично заради изказването си, че "жените публично трябва да си мълчат". Континенталната страна беше във фурор от успеха на националния си отбор с 4:0 срещу Йордания в квалификациите в зона Азия, но много медии не одобриха изказването на 64-годишния германец.

Той направи подобно изказване преди началото на пресконференцията след мача с Йордания, но камерите вече работеха и го уловиха. Дойдох тук, за да стана любимец на австралийските съпруги, каза още германецът, по-скоро иронично.

"Знам, че изказването ми предизвика вълнения. Не беше такова моето намерение. Извинявам се на всички, които са се почувствали обидени, коментира треньорът пред местния
телевизионен канал "SBS".

"Тези мои думи бяха неофициални, а се получи пълно недоразумение. Беше замислено като шега, не съм искал тези думи да имат никаква тежест. Не трябва да приемаме всяка подобна ремарка или игра на думи съвсем буквално", опита се да се измъкне помощникът на Франц Бекенбауер от националния отбор на Германия през 90-те.

Водещият на пресконференцията посочил на Осиек къде да седне на масата пред репортерите, при което наставникът твърди, че е казал: "Не ме притескай като жена ми", след което добави нещо на немски език. Медиите обаче веднага преведоха немската фраза като "Жените трябва да си мълчат на публично място", откъдето тръгна целия скандал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация