Батков: Ако не бяхме взривили сектор "А", изобщо нямаше да го правим

10:06
Батков: Ако не бяхме взривили сектор "А", изобщо нямаше да го правим
"Ако не бяхме взривили сектор "А" на "Герена", сигурно изобщо нямаше да го правим.” Това призна пред "24 часа" собственикът на Левски Тодор Батков.

Изминаха повече от 4 месеца от взривяването на централната трибуна на стадиона. Всичко е разчистено, но по-малко от година преди крайния срок - 24 май 2014 г., градежът не може да започне. Финансовите разчети също са коренно различни, тъй като сините планове предвиждаха "Газпром" вече да е влязъл в клуба. Основният проблем сега се оказва времето.

"Забавиха ни допълнителни изисквания от РИОСВ и пожарната. Но живи или умрели, сме длъжни да построим сектора до 100-годишнината", заяви Батков.

Вчера Левски внесе в Столична община проекта с нанесените корекции. Чакат се въпросните становища от РИОСВ и пожарната и общината подписва разрешителното за строеж.

Според Батков финансовата ситуация наистина е сложна, но пари конкретно за построяването на сектор "А" има. Всички останали планове за строеж в комплекса около стадиона обаче са преустановени, разкри босът пред "24 часа". През декември Иво Тонев обяви, че има визия за строеж за нови съблекални за ДЮШ, за нова зала за разбори за гледане на мачове. "Готов е и проектът за поставяне на козирка на изкуственото игрище. Първо трябва да бъде поставена тя и след това - настилката на терена", каза тогава Тонев.

“Най-голямата ми болка е, че не успяхме да направим изкуствения терен, защото много деца се осакатиха на сегашния. Но новият терен струва 400 000 евро. В момента няма как да ги отделим. Ако не бяхме взривили сектора, тези пари веднага щях да ги дам за изкуственото игрище и още подобрения за школата", призна вчера Батков.

"Дал съм срок най-късно до понеделник да бъде привлечен поне един от двамата централни защитници. Имаме по няколко опции - и с ляв, и с десен крак", заяви собственикът.

След едногодишни мъки Левски най-после подписа с Кевин Бру. Френският халф сключи контракт за 3 години. Той не тръгна снощи за лагера в Правец, а се прибра във Франция. Ще се появи директно на лагера в Австрия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

machocka
12.06.2013 23:32

Сега пък нямало пари... винаги така става... Педераска работа!