Сколари горд от престоя си в Португалия

09:08
Сколари горд от престоя си в Португалия
Луйс Фелипе Сколари не вярва, че отпадането на Португалия след снощната загуба от Германия с 2:3 е свързано с обявеното от него преминаване в отбора на Челси.

Бразилецът ще заеме вакантния пост като мениджър на лондонския клуб от 1 юли и това бе разкрито по време на Евро 2008. Той заяви, че ако има основателна причина за отпадането на водения от него до момента отбор, то това е била несигурната на моменти защита.

"Ако не бях обявил това пак щяхме да загубим. Ние загубихме, защото не направихме всичко както трябваше, а именно с повече класа. Тези две неща нямат нищо общо."

"Отговорен съм, че съм избрал играчите и тактиката, така че главният човек виновен за отпадането на Португалия е треньорът."

"Направихме грешки при техните голове, въпреки че мога да споря, че при третия гол имаше фаул. Но това беше наша грешка, защото не можем да чакаме реферът да сигнализира за нарушението."

"Разстроен съм, защото мисля, че Португалия притежава способностите да бъде между най-добрите 4 отбора. Но направихме грешки, които не ни позволиха да постигнем нужния резултат."

"Загубихме, но изиграхме мача по начин, който ни удовлетворява. Като цяло съм доволен и се гордея с това, което направиха играчите на първенството."

За 5-годишната си кариера като наставник на португалския отбор треньорът добави: "Напускам с чиста съвест. Винаги съм давал най-доброто от себе си и днес не беше изключение. Направих всичко, което можах, надявайки се играчите да направят същото. И те го направиха."

Сколари изведе Португалия до финала на Евро 2004, където изгуби от тима на Гърция, както и до полуфинал на Световното първенство през 2006, където отстъпи пред отбора на Франция.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация