Колумбия и Чили с важни крачки към Мондиал 2014 (видео)

09:54
Колумбия и Чили с важни крачки към Мондиал 2014 (видео)
Колумбия постигна очаквана победа над Перу, като с голове на Радамел Фалкао и Теофило Гутиерез продължава да преследва Аржентина в южноамериканската квалификационна група. По същото време Аржентина завърши 1:1 като гост на Еквадор с ранен гол на Серхио Агуеро от дузпа.

Чили също вижда класирането на Световното първенство заради успеха с 3:1 на собствен терен над Боливия. За чилийците се разписаха Едуардо Варгас, Алексис Санчес и Артуро Видал. След снощните мачове Аржентина води с 26 точки, пред Еквадор с 23 и мач по-малко, Еквадор с 12 мача и Чили с 13 имат по 21 точки.

В битката за петата позиция Уругвай взе важен успех при визитата си на директния опонент Венецуела и го победи с 1:0.

Фалкао откри резултата за колумбийците в 13-ата минута и увеличи попаденията си на 7 в това състезание. Домакините продължиха да натискат Перу и можеха да стигнат и до нови голове, но това стана чак в последната минута на първата част. Теофило Гутиерес се разписа след подаване на Пабло Армеро.

"Фалкао е основен играч в нашия отбор. През първото полувреме той показа най-доброто от себе си - фантастични пробиви с топка в краката през защитата на съперника. Тигърът наистина е феноменален", заяви треньорът на Колумбия Хосе Пекерман след края на срещата.



Чудесно попадение на Единсон Кавани донесе трите точки на Уругвай при гостуването на Венецуела. Това е първа победа за урусите от пет мача в квалификациите, а Венецуела остава с шансове за участие в баража.

"Ситуацията за нас не е добра, но победата е важна стъпка", успокои феновете селекционерът на урусите Оскар Вашингтон Табарес.



За победата на Чили важна роля изигра плеймейкърът-ветеран Давид Пизаро, който помогна за головете на Видал и Алексис Санчес при успеха над Боливия с 3:1. С тази победа и чилийците вече могат да дишат по-спокойно в борбата за директната квота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madridistaaaaaa
12.06.2013 12:22

Колумбийците са доста стабилни,бих се радвал да ги гледам на Световното.