Трансферен дневник: Челси спазари холандски талант, Манчестър вдигна ръце от Монако

19:42
Трансферен дневник: Челси спазари холандски талант, Манчестър вдигна ръце от Монако
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (11.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Лудогорец представи първото си ново попълнение за лятото, а това е Фабио Ешпиньо, който играе на поста плеймейкър. Той е юноша на Порто и е играл за втория отбор на португалския гранд, за който има 36 мача и два гола. Роден е на 18 август 1985 година в град Ешпиньо. Висок е 171 см и тежки 68 кг.



Френският полузащитник Кевин Бру от днес официално е футболист на Левски. Халфът премина медицински прегледи вчера и днес подписа договор за три години със „сините”.

Щутгарт привлече нападателя на Хановер 96 Мохамед Абделае. Договорът на 27-годишния норвежец с швабите е за 4 сезона.



Бенфика представи официално новата си придобивка Лазар Маркович. Според португалските медии, лисабонските орли са изпреварили Челси в битката за подписа на сръбския талант, който бе привлечен от Партизан.

Бетис привлече датския вратар Стефан Андерсен от Евиан Тонон с договор за 2+1 години.



Английският шампион обяви трансфера на Гилермо Варела. Контрактът на уругваеца с червените дяволи е за 5 години.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Челси и Манчестър Сити пак срещат конкуренцията на Реал Мадрид за аса на Наполи Единсон Кавани, след като емисари на испанския гранд са преговаряли с агентите на уругуаеца вчера. На срещата е станало ясно, че предпочитанието на уругваеца е да подпише с “белите”, разкриха “АС” и “Дейли Мейл”.

Челси вече отправи две оферти за Кавани – първата бе отхвърлена, а втората е на стойност 40 млн. паунда плюс вратаря Тибо Куртоа.

Както е известно, преди време бащата на Кавани разкри, че пред Единсон има две опции - Италия или Испания. Предполага се, че втората възможност е свързана именно с преминаване в Реал Мадрид.

Преотстъпването на топталанта на Барселона Жерард Деулофеу в Реал Сосиедад може да помогне за купуването на централния защитник на баския клуб Иниго Мартинес, съобщава каталунският вестник “Спорт”.

Деулофеу това лято ще бъде пратен в амбициозен отбор с участие в Шампионската лига под наем, за да трупа опит на най-високо ниво преди завръщането си на “Камп Ноу”, докато “блаугранас” търсят перспективен ляв централен защитник и 22-годишният Иниго съвпада с търсения профил. Тези два фактора доближават сделката до осъществяване, и то на по-ниска цена от заложените 30 млн. евро като неустойка за прекратяването на договора на испанския младежки национал с “чури урдин” до юни 2017 г.

Луис Суарес продължава да подгрява евентуалния си трансфер в Реал Мадрид с изявленията си извън Англия, като в последното призна, че желае да играе рамо до рамо с Кристиано Роналдо. Испанският гранд е сред кандидатите за подписа на уругуайския ас на Ливърпул, но също така иска Гарет Бейл от Тотнъм и Единсон Кавани от Наполи, така че сделката за Суарес съвсем не е сигурна.

“Разбира се, че искам да играя с Роналдо. Той е голям футболист – коментира нападателят на “червените”. – Човек никога не знае, но е сложно. Към момента той е в Мадрид, а аз съм в Ливърпул и не зная какво ще се случи.”

Мартин Петров ще проведе разговор с президента на Еспаньол преди да напусне испанския клуб на 30 юни, когато изтича договорът му.

"Първо искаме да разговаряме със самия футболист", каза Жоан Койет Диви, президент на "синьо-белите".

Шансовете на Мартин Петров да остане в Еспаньол са 50:50, пише в електронното си издание вестник Ел Мундо Депортиво. За момента няма индикации, че договорът на опитния Петров ще бъде продължен.

Новият треньор на Интер Валтер Мадзари се е свързал с Пабло Освалдо и го е поканил да се присъедини към нерадзурите, съобщава "Кориере Дело Спорт".

Очаква се от ръководството на Рома да поискат около 15 милиона евро за голаджията. Междувременно италианските медии съобщават, че Интер готви оферта на стойност 5 милиона евро плюс 50% от правата на Давиде Фараони, за да привлече десния халф-бек на Удинезе Душан Баста.

Челси се насочи към изгряващата звезда на холандския футбол Марко ван Гинкел. Според холандските медии, от ръководството на Витес са приели офертата от 8.5 млн. евро на сините за 20-годишния полузащитник.

Слухове и спекулации

Манчестър Юнайтед е все по-уверен, че може да доведе Роберт Левандовски и Сеск Фабрегас на “Олд Трафърд” това лято, след като получи окуражителни знаци от двамата футболисти, информира “Дейли Мейл”, а информацията за поляка е подкрепена също от “Сън” и “Мирър”.

За новия мениджър на английския шампион Дейвид Мойс идеалният вариант е да вземе и двамата преди отпътуването на състава му за турнето в Азия и Австралия в средата на юли.

Монако ще предложи на Манчестър Сити 15 млн. евро за френския бранител Гаел Клиши. Алтернативата пред монегаските е левият бек на Манчестър Юнайтед -

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
12.06.2013 11:48

Добре,нали Левандовски в Байерн Мюнхен,а Фабрегас остава в Барса.Манчестър не могат да купят Фабрегас,защото ще трябва да дадат голяма част от сумата на Арсенал,а това е изключено.Това за Суарез е пълна глупост.Интервюто на английски,който го е чел ще знае за какво става на въпрос.Той казва изрично,че би желал да играе рамо до рамо с Роналдо,но на този етап той е в Ливърпуул(демек няма да напуска въобще).Битката за Кавани е интересна обаче.Силно се надявам да стане мадридист.

Anders0n
11.06.2013 23:06

До коментар [@comment 1387428] от [@user biserms]:

0:4 *lol*

RVP_Reus
11.06.2013 20:57

Фабрегас и Лева не вярвам да се транферират това лято.

degea97_
11.06.2013 21:22

Те ще се трансферират , но не и при нас ..

scd
11.06.2013 20:49

Челси се отказа от Шюрле



Челси се е отказал от закупуването на германския национал Андре Шюрле, пише английският вестник "Сън".

Както е известно, "сините" предлагаха 20 милиона евро за футболиста на Байер Леверкузен, но новият мениджър на лондончани Жозе Моуриньо възнамерява да даде възможност за изява на Кевин Де Брюйн.

Именно 21-годишният белгиец бе спряган за разменна монета по сделката между двата клуба. Той дори публично изрази желанието си да подпише за 5 години с Борусия Дортмунд, но по всичко личи, че ще започне новия сезон на стадион "Стамфорд бридж".

Така за втора поредна година Шюрле остава в Леверкузен, въпреки апетита на Челси към него. До момента той има 18 гола в 65 шампионатни срещи за "аспирините". *surprized**surprized*

a00011
11.06.2013 20:39

Какво стана с Маркович ? До скоро четох че ни бил сигурен , и че сме имали споразумение с Партизан за него , а сега подписал с Бенфика . И с Шурле така ще стане . Ще вземем и без нападател да останем ( след като Реал искат Кавани ) дано поне върнем някои от момчетата под наем .А този Марко ван Гинкел за какво ни е ? Като го гледам ще ходи и той под наем .

RVP_Reus
11.06.2013 20:47

Гинкел ми направи добро впечатление, когато Локо Пд играха с Витес.

_beroe_
11.06.2013 20:03

Според мен Барса трябва да търсят защитник с повечко опит като Тиаго Силва, Давид Луис и т.н.

valer4y
11.06.2013 19:53

Монако още ще купуват *money* чудя са П$Ж какво чакат още *lol*

Kings_5
11.06.2013 19:51

Преди П$Ж и Сити изкупуваха добрите играчи през лятото а сега тези Монако. Явно искат да са шампиони още следващия сезон, но в ШЛ не ги виждам какво могат да направят.

Kings_5
11.06.2013 19:58

Силно се съмнявам да го направят, ако изобщо се класират следващия сезон за ШЛ според мен най-много до четвъртфинал да стигнат.

paunQ
11.06.2013 19:54

Най-много да стигнат до финала. *smile*