Съдът реши: Малага е аут от Лига Европа

17:14
Съдът реши: Малага е аут от Лига Европа
Арбитражният спортен съд отхвърли жалбата на Малага, подадена срещу наказанието на клуба да не участва в евротурнирите през следващия сезон.

Както е известно, санкцията бе наложена от УЕФА, тъй като андалусийците бяха обвинени, че не са спазвали финансовия феърплей.

Първоначално наказанието, наложено от евроцентралата, бе за период от два сезона, но в писмо, пратено на 16-ти май, от УЕФА смъкнаха една година.

Босовете на Малага обжалваха, но техният опит да премахнат изцяло санкцията остана без резултат. Новината бе съобщена и от официалния сайт на клуба.

През миналия сезон андалусийците завършиха на 6-то място в Примера и си спечелиха участие в турнира Лига Европа. Вместо тях в Европа ще играе отборът на Бетис, който завърши на седми позиция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kermo
11.06.2013 18:55

Тоя Платини е лицето на черното тото,а се прави на заклет подръжник на чистата игра!!!

greenhool
11.06.2013 18:24

Жалко наистина... и какво сега вместо Малага... Бетис ли ще играят..?

valer4y
11.06.2013 17:42

Оставете Малага, мен ме е яд, че червения тигър Спас Делев няма да се изявява в Европа с тея схеми дето се случват ся *sad*

plamzzz
11.06.2013 17:22

Maлага не били спазили финансов феърплей? За какво става дума някого ще ми разясни ли, защото има един отбор който плати 70 млн. за двама от Порто още един куп пари за Фалкао, едни други най-вероятно ще платят 90 млн за Бейл, други дадоха 40 млн за Неймар, за какъв феърплей говорят тези?

GalStan
11.06.2013 17:28

Не е заради финансовия феърплей....то такъв изобщо няма!Уинър пак не се си написали домашното.Истината е че Малага дължат адски много пари на футболисти и треньори.Пелегрини на няколко пъти беше казал че отбора му играе без заплати но го правели за честта си.