Трансферен дневник: Кавани изплю камъчето, Юве отряза Реал за две от звездите си

18:41
Трансферен дневник: Кавани изплю камъчето, Юве отряза Реал за две от звездите си
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (10.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Славия стартира лятната си подготовка със състав от 21 футболисти, които тренираха в понеделник сутринта на клубния стадион.

Новите попълнения са Христо Янев, Александър Александров, както и бразилците Фернандо да Силва и Диего Невеш. Диян Вълков и Георги Пашов се завръщат в тима, след като бяха преотстъпени съответно в Любимец и Монтана. Опитните Георги Петков, Живко Желев, Чавдар Янков и Тодор Янчев остават при "белите" през настоящия сезон.

В състава ще играят и някои от юношите на клуба, които все още не са приключили участието си в Елитните юношески групи на България до 17 и до 19 години. Здравко Здравков ще бъде помощник на новия старши треньор Асен Букарев. Войн Войнов, Валентин Захариев и Огнян Макавеев също ще работят в щаба на Букарев. Венцислав Арсов ще бъде скаут на тима. Славия се разделя с Даниел Златков, Николай Дюлгеров, Тодор Колев, Петър Димитров, Спас Георгиев, Антонио Ливраменто, Дайсуке Мацуи, Тайсуке Акийоши, Мартин Тошев, Павле Попара, Здравко Лазаров, Богомил Дяков, Мирослав Антонов и Ивайло Иванов. От 11 до 22 юни тимът ще бъде на лагер в Самоков. Предвидени са две контролни срещи. От 26 юни до 9 юли "белите" ще се подготвят в Правец. Във втората си част от подготовката столичани ще изиграят пет приятелски мача.

Испанският първодивизионен тим Реал Бетис привлече конгоанското крило на Нумансия Седрик Жерар.

Шахтьор Донецк подписа 4-годишен договор с бранителя на Металург Донецк - Александър Воловик.



Австрийският национал Андреас Иваншиц премина в редиците на Леванте. 29-годишният атакуващ халф пристига във Валенсия като свободен агент, след като договорът му с Майнц 05 изтече.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Трансферният рекорд от 80 млн. паунда, платени от Реал Мадрид за Кристиано Роналдо на Манчестър Юнайтед, ще трябва да бъде подобрен, за да вземат “белите” и Гарет Бейл от Тотнъм, призна спортният директор на испанския гранд Зинедин Зидан.

“Приказките за Бейл не са изненада – призна Зизу. – Не е възможно да направиш сезон като неговия последен и да не бъдеш свързван с най-големите клубове в Европа. Ако някой от тях успее да изкуши “шпорите”, ще е с големи пари, може би дори чупещи рекорда. Има четири-пет клуба в момента с достатъчни финанси да не бъдат отблъснати от подобно условие.”

Готвените от Мадрид 85 млн. паунда ще бъдат почти невъзможни за отказване от Тотнъм, след като президентът на испанския клуб Флорентино Перес посочи Бейл за главна мишена това лято. Уелсецът може да замести на “Бернабеу” Кристиано Роналдо, свързван с няколко европейски гранда.

Ювентус очаква само назначението на нов треньор на Реал Мадрид, за да завърши трансфера на Гонсало Игуаин, твърдят “Гадзета дело Спорт” и “Кориере дело Спорт” в днешните си броеве след срещата между ръководствата на двата клуба вчера, на която е постигнато съгласие за трансферната сума и плащането й на четири транша.

Според авторитетните издания обаче се е получило несъгласие с Фиорентина по сделката за Стеван Йоветич, като “виолетовите” са глобили своя ас за изявленията му пред “Гадзета дело Спорт”. Същият вестник твърди, че ако при шампионите дойдат и Игуаин, и Йоветич, ще трябва да бъде направена жертва и тя ще е Клаудио Маркизио.

Престоят на Уесли Снайдер в Галатасарай може да се окаже само половингодишен, след като президентът на клуба Юнал Айсал призна, че е отворен за предложения за холандския национал.

“В течение съм със слуховете около Снайдер, но не сме получавали каквато и да било оферта за него. Ако обаче ни предложат сума около 15 млн. евро, може и да решим да го продадем”, оповести босът на турския гранд.

Снайдер, 29-годишен, дойде в Галатасарай от Интер през януари с договор до юни 2016 година. Слуховете го свързват с Челси след завръщането на бившия му наставник при “нерадзурите” Жозе Моуриньо на “Стамфорд Бридж”.

Полузащитникът Кевин Брю се присъединява към българския Левски, съобщава "Франс Футбол". 24-годишният национал на Мавриций е постигнал договорка за 3-годишен договор със "сините".

Брю записа 31 тача и 2 гола за френския втородивизионен Истър през миналия сезон, но напуска, след като отборът остана далеч от промоция за елита. Според информацията, Левски ще заплати 250 хиляди евро за правата на играча.

Нападателят на Милан Стефан Ел Шаарави коментира слуховете, свързващи го с трансфер в Манчестър Сити. Ръководството на гражданите е готово да плати 25 милиона евро плюс Карлос Тевес, за да подпише с Фараона.

"Нямам желание да напускам Милан. Емоционално съм обвързан с този клуб. Тук ми вярват и ме обичат. Треньорът Масимилиано Алегри ми даде шанс за изява и постоянно ме окуражава. Съотборниците ми са страхотни. Чест е за мен, че отбор като Манчестър Сити иска да ме има в състава си, но аз нямам намерение да сменям клубната си принадлежност", сподели нападателят, който вкара 19 гола за Милан през миналия сезон.

Звездата на Наполи Единсон Кавани призна, че води преговори с други клубове. В същото време уругвайският нападател сподели, че с удоволствие би работил с мениджъра на Челси Жозе Моуриньо.

Аржентинският нападател на Манчестър Сити прие офертата на Милан. 29-годишният стрелец ще играе в Италия през следващите 3 сезона срещу годишно възнаграждение в размер на 4 млн. евро. (Corriere dello Sport).

Слухове и спекулации

Отказът на Борусия Дортмунд да продаде Роберт Левандовски на Байерн Мюнхен това лято е накарало Барселона да обмисли включване в борбата за подписа на полския нападател, твърди “Спорт”.

Реал Мадрид, Челси и Манчестър Юнайтед са другите кандидати за голаджията, чийто клуб е твърд в намерението си да не го дава на пряк конкурент в Бундеслигата.

Отборът на Манчестър Сити се нареди на опашката за подписа на голмайстора на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски (Daily Telegraph).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

biancorosso
10.06.2013 21:44

Байерн, Реал, Монако, Юнайтед не разбраха ли, че Ювентус няма да продава ключовите си играчи ?

a00011
10.06.2013 19:18

Не стане ли официално всичко е само плява . Така беше за Фалкао , така миналата година беше за Хълк . То и Азар беше сигурно попълнение на МЮ ама ... Аз се надявам да вземем Левандовски , По-млад е , и е играл в по-силно първенство , пък и цената му е на половина . С остатъка може да се купи Хълк или 1 подсилване на защитата .

Deadly_teams
11.06.2013 13:54

Левандовски в челси, това е някаква шега. Левандовски ще си мине в МЮ.

a00011
10.06.2013 19:27

Е той Абрамович нека се изтърси пак с 50- 60 мил и тоя да седи да се чуди къде е топката или да се контузи още в първият мач и да си прекрати кариерата , та пак цял сезон да нямаме нападател .

ceco06
10.06.2013 19:20

е да, ама Абрата и Моу не искат разни "евтини" играчи явно

veni_vidi_vici
10.06.2013 18:52

Последно Кавани ще идва ли в Челси или не?

21LVA
10.06.2013 22:47

Кавани: С Удоволствие бих играл под ръководството на Моуриньо или Пелегрини

ceco06
10.06.2013 19:19

май-май... обаче много интересен и много показателен е факта, че е само на няколко гола от рекорда на Марадона в Наполи, обаче е поредният, който в днешно време търси парите и донякъде титлите и ще напуска-реално в Наполи също бе близо и би имал шанса да грабне Скудето или ЛЕ, или КИ /купата на Италия/, но... а Челси с него в атака и при наличието на добри играчи в тима им, определено ще се очаква титлата в ПШ, 1/4 финал поне в ШЛ и защо не задължително ФА /за да не са с празни ръце, евентуално/