Трансферен дневник: Юнайтед контрира Монако, 20-годишен отказа на Челси

18:51
Трансферен дневник: Юнайтед контрира Монако, 20-годишен отказа на Челси
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (09.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Мирослав Манолов и Джемал Берберович са първите две попълнения на Литекс за новия сезон. 28-годишният нападател Манолов беше привлечен от Черно море и подписа за 2 години с оранжевите. Босненският национал пък се завръща в Ловеч, след като за последно се подвизаваше в турското първенство.

От ръководството на клуба обявиха, че до няколко дни е възможно да има още нови играчи, като те ще бъдат представени официално в четвъртък. Тогава ще стане ясно и кои ще бъдат останалите нови имена в треньорския щаб на Златомир Загорчич. Сигурно е, че негов първи помощник ще бъде Золтан Сабо, а в отбора остава и треньорът на вратарите Здравко Букарица. Не е изключено в щаба да попадне легендата на клуба Небойша Йеленкович, който със сигурност прекратява активната си състезателна кариера, след като получи тежка контузия през изминалия сезон. Сърбинът е чужденецът с най-много мачове в "А" група.

Турският гранд Фенербахче съобщи днес в своята официална страница в интернет, че е постигнал съгласие с руския Зенит за трансфер на португалския защитник Бруно Алвеш. Португалският национал Бруно Алвеш, 31-годишен, е подписал тригодишен договор с истанбулския клуб. Стойността на трансфера не бе съобщена, но според турската преса сумата е 5,5 милиона, която ще бъде изплатена на Зенит.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Въпреки липсата на яснота около мениджмънта на Левски и организацията в отбора преди новия сезон, на "Герена" вече работят. Сините активно действат на трансферния пазар, където трябва до 10 дни цялата селекция да бъде приключена. Все пак ще се чака и развитието на въпроса със завръщането на Наско Сираков. Ако легендата се върне на в клуба, той ще има последна дума над трансферите и всичко останало, пише "7 дни спорт".

От ръководството пък вече обмислят шанса да предложат нов договор на Владимир Гаджев. Един от лидерите на тима е сред най-конвертируемите футболисти на "Герена". Халфът, който игра и в двата мача на националния отбор от азиатското турне, вече на няколко пъти беше свързван с трансфер извън България. Въпреки това през зимата единствената оферта за него дойде от Китай.

Италианският мениджър Джанлука Либертаци ще представя трима българи на Апенините и ще се опита да им намери отбори в страната. Това се похвали самият агент пред местните медии. Става дума за Даниел Димов от Левски, Ивайло Чочев от ЦСКА и юношеския национал Алеко Алеков, информира "Темa Спорт".

"Успях да се договоря с още трима млади футболисти, които според мен са готови за нашия шампионат - капитанът на младежкия национален отбор Ивайло Чочев, бранителят на Левски Даниел Димов, който е много здрав физически, и Алеко Алеков, който е още само на 17 години и вече беше в Новара", каза Либертаци.

Левски се сети отново за юношата си Валери Домовчийски, научи "Меридиан Мач". Името на родения в Раковски играч е обсъждан от спортно-техническото ръководство на клуба в лицето на треньора Николай Митов и спортния директор Даниел Боримиров.

Сините ще направят поредния си опит да вземат нападателя, който от 2011 година е собственост на германския Дуисбург. Договорът на Домо изтича в края на месеца, когато той ще се превърне в свободен агент. Ако ръководството на Левски се разбере с Валери, той ще излезе без пари на клуба.

Звездата на Фиорентина Стеван Йоветич публично призна, че желае да играе в Ювентус през следващия сезон. Черногорецът разкри мечтата си в интервю за "La Gazzetta dello Sport".

"Играя във Фиорентина от 2008 година. Повече няма какво да дам на този клуб. Млад съм и амбициозен. Искам да печеля трофеи. Време да получа нова мотивация, подписвайки с топ клуб. В последната година Ювентус показа сериозен интерес към мен. Аз съм на върха на техния лист с трансферни цели. Ръководството на този клуб ме цени повече от Ибрахимович, Тевез и Игуаин. Това е огромен комплимент за мен. Вярвам, че ако подпиша с Юве, ще израстна като футболист. Ще е вълнуващо да работя със специалист като Антонио Конте. За съжаление, от Фиорентина ми поставиха цена на стойност 30 милиона евро. Това не помага по никакъв начин за трансфера. През миналото лято обещах на президента Андреа Дела Вале, че ще остана за още един сезон в отбора, а той пък обеща, че после няма да ме спира, ако пожелая да напусна", обясни Йоветич.

Междувременно, "La Gazzetta dello Sport" съобщава също, че шефовете на Манчестър Сити са готови да дадат Карлос Тевес плюс сумата от 25 милиона евро, за да подпишат с нападателя на Милан Стефан Ел Шаараави.

Бившият защитник на Барселона Ерик Абидал е на път да подпише с Байерн Мюнхен. Французинът бе освободен от каталунците, след като договорът му с испанския гранд изтече. Новият треньор на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола се е свързал с бранителя и му е предложил да се присъедини към баварците.

"Пеп ме покани в Байерн и каза, че ще е много доволен да ме има в състава си. Все още няма нищо конкретно, тъй като президентът и директорите на мюнхенци може да са против такъв трансфер. Важното за мен е, че имам още опции пред себе си. Самият факт, че и от Монако ми предложиха договор, ме прави горд", каза Абидал в ефира на "Telefoot".

Слухове и спекулации

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс е готов да се включи със сериозна сума в трансферната битка за Франсеск Фабрегас. Както е известно треньорът на Арсенал Арсен Венгер също иска полузащитникa на Барселона, който е и бивш капитан на неговия тим.

Според английските медии каталунците са готови да се разделят с испанския национал за не по-малко от 40 милиона паунда. От друга страна самият Фабрегас заяви наскоро публично, че иска да остане на "Камп Ноу" и да се бори за мястото си в титулярния състав на Барса, въпреки привличането на бразилската звезда Неймар.

След като финализира привличането на Неймар, ръководството на Барселона стартира операция по подсилване на отбора с нов централен защитник.

Спортният директор Андони Субисарета и треньорът Тито Виланова разглеждат три варианта, които да запълнят дупката в сърцето на отбраната, съобщава "El Mundo Deportivo".

Каталунците са набелязали двама от бранителите на Валенсия. Става въпрос за Жереми Матийо и Адил Рами. Първият ще струва на Барса около 8 милиона евро. Матийо може да бъде използван и в центъра на защитата, и като ляв бек.

Рами е по-скъпият играч от двамата. Твърди се, че ръководството на прилепите ще пусне играча на "Камп Ноу" срещу 12 милиона паунда.

Третият вариант, който е обсъждан от Барселона, е Елиакуим Мангала. Бранителят на Порто е желан и от клубове от Висшата лига на Англия. Цената на 22-годишния французин е висока. Очаква се драконите да искат сума в региона на 18 милиона евро за Мангала.

Завърналият се в елита на френския футбол тим на Монако може да пръска умопомрачителни суми за нови попълнения, но изглежда, че няма да успее да задържи звездата си Нампали Менди. Според френските медии, 20-годишният халф е отказал да удължи договора си с монегаските, за да премине в редиците на английския шампион Манчестър Юнайтед.

Бранителят на Нордселанд Йорес Окоре изненадващо отказа да се присъедини към английския гранд

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Abramovichcfc
09.06.2013 21:28

Шаби Алонсо?Като гледам Моу има намерение да вкара много опит в Челси за следващият сезон като включим и Снайдер към това число.(това са само спекулации) но все пак Моу винаги постига своето.

rollingstones
09.06.2013 21:49

хаехахеа да бе всичко постигнал... падна от рязаните с 5-0, нищо не спечели с Мадрид миналия сезон... а да не говорим, че беше най-скъпоплатения треньор *lol* пълен провал е тоя

adr
09.06.2013 19:25

Нампали Менди е на 20, не на 23, аман... + Тва според последните информации ще ходи в отбора на Ница, не в Юнайтед.