Трансферен дневник (08.06.2013 г.)

19:26
Трансферен дневник (08.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (08.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Нападателят Рамон Лопес официално е футболист на Левски, съобщава официалният сайт на сините. Бразилецът премина през задължителните медицински прегледи и подписа договор със сините за срок от две години. За футболиста Левски няма да плаща трансферна сума, той идва като свободен агент. В контракта му има опция и за трета допълнителна година.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Ивелин Попов няма да ходи никъде, настоя твърдо спортният директор на Кубан Краснодар Сергей Доронченко пред вестник "Спорт Експрес".

Шефът в руския тим категорично отхвърли възможността капитанът на България да смени клубната си принадлежност през лятото. Сериозен интерес към футболиста има от Астън Вила, който вече привлече сънародника му Александър Тонев. Самият Попов заяви, че струва скъпо, въпреки че треньорът на Кубан Леонид Кучук призна след сезона, че при добра оферта Попето си тръгва. Доронченко обаче обори треньора си и заяви следното: "Ивелин Попов е играч на Кубан. Нямаме намерение да го продаваме".

Запитан в руския тим ли ще започне сезона крилото, той отговори: "Разбира се. Ние имаме дългосрочен контракт с него. Няма да ходи никъде".

Кристиано Роналдо почти сигурно ще подпише нов договор с Реал Мадрид. Очаква се португалецът да каже "Да" на предложените му от Кралския клуб по-добри условия, за да удължи настоящия си контракт, който изтича през 2015-а година.

"Много съм спокоен. Знам, че ще постигнем споразумение", сподели Роналдо, цитиран от "Ройтерс".

Арсенал взе превес над Ювентус в битката за подписа на нападателя на Реал Мадрид - Гонсало Игуаин, съобщава "Дейли Мирър". Според британския таблоид, мениджърът на артилеристите Арсен Венгер е склонен да плати около 20 млн. паунда на Реал Мадрид за 25-годишния аржентинец.

Тимът на Верона, който спечели промоция за Серия "А", проявява много сериозен интерес към 20-годишния нападател на Нефтохимик Живко Петков, съобщават медиите на Ботуша.

Петков беше на проби през януари в полския Пяст Гливице, но до трансфер не се стигна. Острието, което е собственост на Черноморец Бургас, обаче е заинтересувало с изявите си Верона, където доскоро играеше Валери Божинов.

Звездата на Тотнъм Гарет Бейл вече е футболист на Реал Мадрид. Това твърди лицензираният мениджър към ФИФА Франсоа Гаярдо. Според него трансферът е бил финализиран преди няколко дни, като президентът на Кралския клуб Флорентино Перес се е съгласил да плати умопомрачителна сума от порядъка на 90 млн. евро за крилото на шпорите.

"Реал договори Бейл за около 90 млн. евро. Сделката беше финализирана по-рано през тази седмица, но от Реал не я обявяват, защото искат първо да назначат нов треньор. Имам информация и ви уверявам, че Бейл е играч на Реал", каза Гаярдо пред "Radio Intereconomía Cataluña".

Слухове и спекулации

В Милан са получили мегаоферта от Манчестър Сити за Стефан Ел Шаарави. Според "La Gazzetta dello Sport", гражданите са декларирали интереса си към изгряващата звезда на италианския футбол с предложение от 40 млн. евро. Твърди се, че шефовете на росонерите са били изкушени и сериозно обмисляли да освободят 20-годишния нападател.

В същото време от ръководството на италианския клуб търсят отговор на въпросителната дали да се разделят с Кевин-Принс Боатенг. Последните информации гласят, че ганаецът е желан от мениджъра на Челси Жозе Моуриньо.

Междувременно медиите на Ботуша съобщават, че Масимо Амброзини ще се присъедини към Уест Хям, докато Робиньо вероятно ще се завърне в Бразилия.

Полузащитникът на Нюкасъл Йоан Кабай намекна, че може да премине в английския шампион Манчестър Юнайтед. 27-годишният френски национал, към който интерес проявяват още отборите на Пари Сен Жермен и Монако, заяви в интервю за "Canal +": "Моите агенти полагат усилия да решат въпросителните около бъдещето ми".

"За момента съм играч на Нюкасъл, но никога не може да се предвиди какво ще се случи във футбола. Сезонът за мен все още не е приключил, тъй като имам още два мача с националния отбор на Франция. След това ще си взема кратка почивка", сподели още Кабай.

Запитан дали би играл за Манчестър Юнатед, той отговори: "Да, разбира се. Аз обичам този клуб. Харесва ми това, което прави шефът (б.р. сър Алекс Фъргюсън). Сега начело на отбора е Дейвид Мойс, който направи страхотни неща в Евертън. Манчестър Юнайтед би бил голямо предизвикателство за мен, но в момента няма нищо конкретно", каза още Кабай.

Скот Фишер, агент на руския нападател на Арсенал и бивш капитан на сборния отбор на Русия Андрей Аршавин, каза, че  футболистът има няколко варианта за продължаване на кариерата си. Според думите на агента редица клубове от разни страни са готови да приемат футболиста, още повече, че ще им излезе безплатно.

Скот Фишер съобщи, че сега Андрей се намира в отпуска и в края на следващата седмица те планират да обсъдят ситуацията. Арсенал съобщи в своя официален сайт, че договорът с Аршавин изтича на 30 юни и няма да бъде продължаван. Сега руският футболист може да премине във всеки отбор като свободен агент.

На вълната на слуховете за по-нататъшната кариера на Андрей Аршавин британските медии публикуват информация, че бившият нападател на Арсенал може да премине в Интер, но не от Милано, а от Баку. В съобщенията фигурира и възможен трансфер в Нефтчи Баку - сегашния шампион на Азербайджан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация