Украйна съкруши Черна гора, Босна и Гърция с победи (видео)

10:06
Украйна съкруши Черна гора, Босна и Гърция с победи (видео)
В група "З" на световните квалификации в зона Европа продължава гонитбата между Босна и Херцеговина и Гърция за първото място, като сега и двата отбора спечелиха без проблеми като гости.

Босненците отнесоха Латвия с 5:0, като петима различни голмайстори се разписаха и всичките след почивката - Сенияд Лулич, Ведад Ибишевич, Харис Харис Медунханин, Миралем Пянич и Един Джеко.



По същото време няколко стотин километра на юг Гърция се наложи с 1:0 над Литва, като в 20-ата минута точен беше Лазарос Христодулопулос.



Изненадващо Словакия изостана от борбата за първите две позиции, след като завърши 1:1 като гост на Лихтенщайн. Марко Бюхел даде аванс на отбора от малката алпийска държавица в 13-ата минута и чак в 73-ата Ян Дурица изравни и така Лихтенщайн спечели 2-ата си точка в кампанията.

В група "Ж" мачът Черна гора - Украйна беше оцветен с три червени картона, два от които за домакините. Украинците обаче нанесоха първо поражение на Черна гора в тези квалификации и то със съкрушителното 4:0.

В последната минута на първото полувреме Роман Зозуля от гостите беше изгонен, но в 52-ата минута Денис Гармаш даде аванс на гостите. В 66-ата минута Владимир Волков от Черна гора също напусна терена преждевременно, а в 77-ата Йевген Коноплянка покачи на 0:2. Само след още две минути и ветеранът Саво Павичевич беше отстранен, а до края Артьом Федецки и Роман Безус след пас на Анатолий Тимошчук довършиха балканците.



Надеждите на Полша да се бори за първите две места продължават да се топят след равенството 1:1 с Молдова като гост. Якуб Блашчиковски откри за поляците в 7-ата минута, но Евгений Сидоренко в 73-ата минута вкара първото си попадение в международен мач. Той засече центриране на Виталий Бордиян от ляво и наказа Артур Боруц.



Черна гора продължава да води в класирането с 14 точки от 7 мача, пред Англия с 12 от 6 и Украйна с 11 от 6. Полша е на 4-ата позиция с 9.

В група "И" Финландия постигна първа победа, надвивайки на собствен терен Беларус с 1:0. Победата донесе играчът на Лех Познан Каспер Хамелайнен в 55-ата минута, а в 90-ата Павел Нехайчик от Беларус получи червен картон. В тази група Испания и Франция изглеждат непоклатими претенденти за първите две места, а Финландия с 5, Грузия с 4 и Беларус с 3 ще се борят за по-добър личен коефициент за следващата кампания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация