Белгия се наложи над Сърбия в нервен мач, Кийн с рекорд и хеттрик за Ейре (видео)

09:41
Белгия се наложи над Сърбия в нервен мач, Кийн с рекорд и хеттрик за Ейре (видео)
Белгия се наложи с 2:1 над Сърбия в нервен мач, който изпрати червените дяволи на върха в група "А" на квалификациите в Зона Европа. По същото време в същата група Хърватия отстъпи с 0:1 на Шотландия и изостана на 3 точки от белгийците, които вече са с 19 от 7 мача.

С този успех белгийците си гарантираха поне участие в плейофите, след като Сърбия вече е на 12 точки от тях три кръга преди края на кампанията. Кевин де Брюн откри резултата в
13-ата минута след центриране на Ян Вертонген, а Маруан Фелайни вкара за 2:1 след час игра. Етническият мароканец се разписа след центриране на Де Брюн.

В 88-ата минута Александър Коларов намали за сърбите от пряк свободен удар, след което мачът имаше леко нервен завършек. Така белгийците вървят към първо участие на голям форум от Световното в Япония и Южна Корея през 2002-а година. След срещата пък
селекционерът на Белгия Марк Вилмоц заяви, че е бил вдъхновен от биткаджийския дух на Рафаел Надал и Новак Джокович на полуфинала на Ролан Гарос. Повече от 4 часа двамата спореха за място на финала.



В другата среща Шотландия постигна първа победа в кампанията, след като се наложи с 1:0 като гост над Хърватия. Единственото попадение вкара Робърт Снодграс в 26-ата минута, което измъкна гайдарите от последното място. Старши треньорът на хърватите Игор Щимац полудя от гняв след края на мача и отправи много остри думи към играчите по време на пресконференцията.



В група "С" сензационно отборът на Австрия отнесе Швеция с 2:1, като скандинавците нямат победа в квалификациите вече три мача. Макар и с мач по-малко, те остават с 8 точки на 4-ата позиция. Австрия и Република Ирландия са с по 11 след снощните си победи, на 5 точки от тоталния фаворит Германия.

Давид Алаба от дузпа в 26-ата минута откри резултата за австрийците, а Марк Янко удвои в 32-ата след подаване на Мартин Харник.



По същото време Ирландия разби с 3:0 Фарьорските острови, като и трите попадения вкара звездата на тима Роби Кийн. Той отбеляза тази среща под номер 126 за себе си, като се разписа в 5-ата, 56-ата и 81-ата минути.

"Много разговори и писания по медиите имаше за моя рекорден мач с националната фланелка. Но това остана на заден план в мислите ми", каза Кийн, след като измести вратаря Шей Гивън, останал със 125.

Хора от семейството му пък издигнаха транспарант на стадиона "Добра работа, чичо Роб", а отдолу бе добавена датата март 1998-а година, когато Кийн е дебютирал на 18-годишна възраст срещу Чехия. В момента Кийн играе в първенството на САЩ и продължава да носи капитанската лента на отбора.



В група "Е" Норвегия измъкна равенство 1:1 при гостуването си на Албания и събра 8 точки. Албанците продължават да държат 2-ата позиция с 10, на 1 от Швейцария, която днес приема Кипър.

Валдет Рама откри резултата в 41-ата минута за Албания, а три преди края Том Рьогли изравни.



В другата среща от снощи Словения обърна Исландия с 4:2 като гост, след като още в 30-ата минута резултатът беше 2:2. В 11-ата минута Андраж Кирм откри резултата за гостите след пас на Миливое Новакович, но домакините обърнаха с попадения на Биркир Бярнасон и Алфред Финбогасон от дузпа в 26-ата минута. Пет след това и гостите получиха дузпа заради спъване на Новакович, а Валтер Бирса я вкара за 2:2. През второто полувреме Бощиян Цезар с глава засече центриране на Бирса за 2:3 в 62-ата минута, а пет преди края Ренеа Кръхин оформи крайното 2:4.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtd_20
08.06.2013 10:40

По същото време Ирландия разби с 3:0 Фарьорските острови, като и трите попадения вкара звездата на тима Рой Кийн. Той отбеляза тази среща под номер 126 за себе си, като се разписа в рамките на 3 минути - в 57-ата, 58-ата и 59-ата минути.
Какви са тия съчинения по картинка ?! Рой Кийн се разписа в 5-та,55-та и 81-ва.

dzhalev_71
08.06.2013 10:59

Рой Кийн малко трудно ще да се е разписал, щото не играе от цифра време. Виж ако говориш за Роби Кийн по става.