Трансферен дневник: Рурско дерби за талант на Барса, гласят Вермален за заместник на Пуйол

19:00
Трансферен дневник: Рурско дерби за талант на Барса, гласят Вермален за заместник на Пуйол
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (07.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Английският Астън Вила представи официално Александър Тонев като ново попълнение на клуба. 23-годишният български национал премина успешно медицински прегледи и подписа с тима от стадион "Вала Парк".

Пристигането на Тонев в Бирмингам стана лесно след личната препоръка към треньорското ръководство на доскорошния капитан на тима Стилиян Петров.

"Щастлив съм да бъда част от Астън Вила и ще бъда много горд да нося екипа на този тим", бяха първите думи на Тонев след подписването на контракта му.

Австрийският Ред Бул Залцбург привлече 23-годишния резервен страж на Ливърпул - Петер Гулаши. Договорът на унгареца с биковете е за 4 години. През последните 3 сезона той игра под наем съответно в Херефорд, Транмиър и Хъл Сити.

Бившият английски национал Уейн Бридж напусна Манчестър Сити и се присъедини към Рединг. 32-годишният ляв бек сложи подписа си върху контракт за един сезон.

Английският първодивизионен тим Суонзи финализира привличането на Хосе Алберто Канас от Реал Бетис. 26-годишният футболист играе на поста дефанзивен халф.

Нюрнберг си осигури услугите на поредната изгряваща звезда на полския футбол Мариуш Степински. 19-годишният нападател, който бе в полезрението и на Байерн Мюнхен, ще носи екипа на франките през следващите 3 сезона. Toй пристига в баварския тим от Видзев Лодз.

Литекс финализира трансфера на първото си ново попълнение за лятото. Договор с оранжевите подписа нападателят Мирослав Манолов, който досега се състезаваше за Черно море, съобщава официалният сайт на оранжевите.

Всички детайли по преминаването му с варненския клуб са уточнени, а в четвъртък следобяд 28 годишиният таран премина медицински прегледи и сложи подписа си под двегодишен контракт.

Шахтьор Донецк привлече бразилския халф Уелингтон Нем от Флуминенсе за 9 милиона евро, съобщиха от клуба. Уелингтон подписа петгодишен договор с украинския шампион и ще трябва да замести успешно продадения на Манчестър Сити бразилец Фернандиньо.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Елитният английски Челси ще освободи петима футболисти от представителния отбор през лятото, съобщи "Скай Спортс". Договорите на френското крило Флоран Малуда и на португалския краен защитник Пауло Ферейра изтичат и няма да бъдат подновени. От състава си тръгват още и израелският халф Йоси Бенаюн и вратарите Рос Търнбул и Енрике Иларио.

Ръководството на Клуж е получило изключително изгодна оферта от Лудогорец за 31-годишния халф Габриел Мурешан и е готово да продаде футболиста на българския шампион, съобщават румънските медии.

Журналистите от другата страна на Дунав определят сделката като много успешна,
тъй като футболистът има дрязги с ръководството на клуба, взема заплата от цели 30 000 евро на месец и често си изкарва червени картони. Треньорът на разградчани Ивайло Петев вече е говорил с шефовете на Клуж за трансфера - както е известно специалистът отиде да гледа на живо финала за Купата на Румъния между тима на Мурешан и Петролул.

Сделката е следната: българите предлагат цели 500 000 евро за футболиста и още толкова, ако тимът влезе в групите на Шампионската лига.

Холандският гранд Фейенорд иска да привлече в състава си словенския национал Рене Михелич, съобщава "fr12.nl". 24-годишният халф е собственост на португалския Насионал Мадейра, а през пролетта игра като преотстъпен в софийския Левски, за който записа 9 мача и 1 гол в "А" група. Ротердамци се надяват да си осигурят услугите на полузащитника със свободен трансфер, но шансовете за това са минимални, тъй като словенецът вече почти е договорил преминаването си в италианския втородивизионен Палермо.

Според "fr12.nl", интерес към Михелич има още от страна на германските Щутгарт и Хановер 96, украинския Динамо Киев, италиански и английски клубове.


"Не искам да има никакви спекулации, чувствам се много добре в Байерн Мюнхен и няма да напускам клуба сега", обяви крилото на баварците Ариен Робен.

Холандският национал загуби титулярното си място в тима по средата на сезона, но в последствие отново получи доверието на Юп Хайнкес и дори отбеляза победния гол на финала на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд.

Лейтън Бейнс няма да напуска Евертън това лято въпреки интереса на Манчестър Юнайтед, заявиха новият мениджър на “сините” Роберто Мартинес и президентът на клуба Бил Кенрайт, който разкри, че е започнал преговори за подновяване на настоящия договор на бранителя, който е до юни 2014 г.

И докато Бейнс може да бъде задържан с голямо повишение на заплатата, Евертън губи надежда да стори същото с Маруан Фелайни. В контракта на белгиеца има неустойка за прекратяване от 23 млн. паунда, която според “Таймс” е задействана вчера от Арсенал. Манчестър Юнайтед, Челси и Наполи също силно желаят рунтавия ас.

Аржентинският плеймейкър Пабло Аймар обяви, че напуска португалския гранд Бенфика след петгодишен престой в клуба.

"Лисабон много ще ми липсва. Прекарах тук пет прекрасни години", каза Аймар пред клубната телевизия на орлите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pepo972
07.06.2013 22:09

Нали гласяха Давид Луиз за заместник на Пуйол?!?! Само се пишат глупости, че да държат хората заинтересовани... *smile* *lol*

Capitan_Puyol
07.06.2013 21:12

Mourinho interview in 2000: "I'll only coach Real Madrid to destroy it, forever a culé."

rollingstones
08.06.2013 05:14

Тоа па тоз педерас с безмислените си коментари *lol* Режи вените е балък...

EdinOt_Bernabeu
07.06.2013 20:16

Всеки почна да бяга от Бурса..На Тейо явно му е писнало всеки сезон да бъде с нулебъл . 2012-нулебъл за Пръцата,2013-една безсмислена титла от Ла лига,която РЕАЛ отдавна отписа,но най - важното събитие беше унижението от байрям мюмюн с общ резултат 7-0.АХахахахах.

Vanko2207
07.06.2013 22:07

Някой казвал ли ти е, че си едно голямо лайно.

MaLkO_LuD94
07.06.2013 20:28

Май изобщо няма смисъл да се занимаваме с теб нали ? Лечение е истината *thumb_up*