Вилиян Бижев: Искам да играя за мъжкия тим на България

22:06
Вилиян Бижев: Искам да играя за мъжкия тим на България
Нападателят на Ливърпул Вилиян Бижев, който загърби младежкия тим на САЩ, за да играе за този на България, даде съвсем ясни индикации, че смята да играе за лъвоветеи при повиквателна от мъжкия тим.

Бижев, който е роден във Фресно, Калифорния, и има мачове за тима до 18 и 20 години на янките, прие повиквателната на селекционера Михаел Мадански и дебютира за младежите ни при двата успеха над Андора.

Тимът днес се завърна от гостуването там, а самият Бижев е много доволен от показаното от състава.

"Добре се чувствам, много добре се чувствам. Много важно бе да вземем шест точки от тези два мача. Всички сме щастливи и това е много добре. Можем сега да си починем малко, но след това трябва да започнем подготовката за другите мачове. Когато играеш в мачове като тези с Андора, трябва да ги вземеш, по какъвто и да е начин", каза острието, което изкара наеми във Фортуна Дюселдорф и Старт.

"Подготовката започвам на 2-и юли с Ливърпул. Имам по-малко от месец почивка. Започвам лагер с втория отбор", разясни още от плановете си младият талант.

Запитан как се е почувствал за първи път на терена с фланелка на България, той отговори: "Много ми хареса, много ми беше приятно, много бях щастлив. Благодаря на Михаил Мадански и БФС. Много ми се играе за мъжкия тим на България, това е най-голямото ниво, да играеш за мъжете. Много ще ми хареса, ако стигна до това. Гледахме мачовете на националите. Много са важни тези успехи за нашата държава. Скоростта на играта в Англия и Германия е малко по-бърза. Но и тук се играе добре, харесва ми играта на националния отбор".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dadeds
07.06.2013 16:21

Явно си е променил мнението, тъй като миналата година каза, че не иска да играе за България.