Футбол по ноти с германо-португалски привкус

23:50
Футбол по ноти с германо-португалски привкус
Отборите на Германия и Португалия ни демонстрираха всичко най-красиво, което може да предложи Цар Футбол. Много движение, много техника и най-вече изобилие от попадения и в двете врати.

Всичко това само за 90 минути, които изтекоха като миг. Единствените, които са усетили тежестта на времето със сигурност са били онези, които са подкрепяли немците до последния съдийски сигнал. И те им се отблагодариха.

След слабото като цяло представяне на отбора в груповата фаза днес отборът на Йоаким Льов изглеждаше коренно различно. Факт е, че отново имаше пробойни в защитата, но кой ли отбор не би допуснал грешки, когато срещу себе си има играчи от класата на Роналдо, Деко, Симао, Гомеш и т.н.

Португалците може би бяха прекалено убедени в своя триумф на това европейско, след като преди 4 години достигнаха до последната права, където бяха попарени при това за втори път от изненадата Гърция.

Този път изненада нямаше. Срещу себе си играчите на бразилеца Сколари имаха един солиден тим, в чиито редици блестеше Швайнщайгер. Оставен на резервната скамейка в мача с домакина Австрия и амнистиран за този, играчът на Байерн Мюнехн доказа, че е голям човек и професионалист. Раздаде се напълно, отбеляза първия гол и бе в основата на другите два. Определено бе героя на вечерта и най-вероятно този път неговия наставник няма да си спести похвалите.

Португалия напуска този форум, но може да бъде горда от своето представяне. Разбира се, когато говорим за страна заредена с толкова емоция и така обсебена от тази прекрасна игра, то отпадането на 1/4-финала вероятно ще се приеме като провал.

За съжаление на Роналдо и компания в битки, като тази днес има един победител и един победен. Не бих могъл да кажа загубили, защото в действителност португалците не отстъпваха с нищо в значителни периоди от времето на своя съперник.

И трите гола за Бундестима дойдоха след центрирания в наказателното поле, където португалската защита допускаше елементарни грешки. Твърде нехарактерно е за играчи като Ферейра и Карвальо да оставят толкова простор за противниковите нападатели и това определено костваше на техния тим участието на 1/2-финал.

За някой играчи в червен спортен екип този форум вероятно ще се яви и техен последен, но за други като Нани, Роналдо, Куарешма и т.н остава надеждата, че на следващия подобен форум ще могат да триумфират като победители.

Що се отнася до Германия, то те очакват своя съперник с приповдигнато настроение след летаргията, която ги бе обзела в първите 10 дена от първенството. Днес победиха при това заслужено, но следващия съперник ще бъде още по труден и по-жаден за успех. А ако неговото име е Хърватия, коментарите определено са излишни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stenli111
20.06.2008 14:45

немога да повярвам как някой харесва играта на немците.....това е супер скучен отбор

BoBi_Levskara
20.06.2008 11:24

Много се надявам на финал да играят Германия и Русия тва са моите 2 фаворита на тва Европейско аиде успех и на двата отбора.

icone_81
20.06.2008 10:22

Еми това е. Не успях да гледам мача, но както вчера казах: всички играят добре, а накрая печелят германците. Просто цитирах Г. Линекер. Вече ги виждам на финал, който обаче заслужава да спечели отбор от другия поток - Холандия, Испания, а защо не и Русия.

martototo
20.06.2008 09:30

Има 2 отбора който може да спре немците ХОЛАНДИЯ и победителя от мача Испания - Италия без значение кой е той!!! В едно може да бъдете 100% сигурни стигне ли се до мач срещу Хърватите.....немците ще са безпощадни ! Все пак аз лично се надявам Турците да са следващият противник на немците, както и Холандия да прекрати своето участие след мача с РУСИЯ.

figo_87
20.06.2008 01:40

на германците ще им е мн трудно ако се турция бие