Трансферен дневник (03.06.2013 г.)

18:33
Трансферен дневник (03.06.2013 г.)
Вижте най-интересното от случилото се на трансферния пазар до вечерните часове на днешния ден :

Крилото на Севиля Хесус Навас потвърди публично интереса си към преминаване в Манчестър Сити. Преговорите между андалуския клуб и “гражданите” са във временен застой след поисканото увеличение на трансферната сума от 18 млн. паунда, ала това не попречи на испанския национал да демонстрира желанията си.

“Наистина харесвам Манчестър Сити – заяви Навас. – Те направиха всичко, за да ме вземат и да мога да бъда там, а това е добре дошло.”

Според последните информации от испанската спортна преса, договорката между двата клуба е вече близо и ще е 25 млн. евро твърда трансферна сума плюс 5 милиона бонуси при определени постижения.

Легендата на Севиля Андрес Палоп ще премине в Байер Леверкузен с договор за един или два сезона, твърдят испанският “АС” и германският “Билд”.

Договорът на 39-годишния вратар с андалусците изтече и той ще сложи край на бляскавия си етап на “Рамон Санчес Писхуан”, където бе от 2005 г. насам и бе с ключова роля за спечелването на куп трофеи. Палоп ще пренебрегне възможността да се завърне в родния си клуб Валенсия.

Десният бек Дани Карвахал се завърна в Реал Мадрид след престой в германския отбор Байер Леверкузен, съобщиха от двата клуба.

Реал плати 6,5 милиона евро и задейства клауза в договора за обратно изкупуване, след като миналата година испанците продадоха играча на Леверкузен за 5 милиона евро. 21-годишният Карвахал впечатли съгледвачите на Леверкузен с изявите си за сателитния отбор Реал Кастия във втора испанска дивизия. Реал Мадрид се съгласи да прати младия талант в Германия, но в договора бе записана клауза за обратно изкупуване, която бе задействана от испанския гранд след отличните изяви на защитника в Бундеслигата през изминалия сезон.

Авторитетното немско издание "Билд" твърди, че нападателят Марио Гомес напуска Байерн Мюнхен, за да се присъедини към италианския Наполи.

Гомес има 113 гола от 174 мача с фланелката на баварците, но през изминалия сезон той се превърна в резерва на хърватина Марио Манджукич. След финала за Купата на Германия, който се игра в събота и без спечелен от Байерн с 3:2 срещу Щутгарт, Марио Гомес е споделил в съблекалнята, че това е последният му мач с екипа на мюнхенци.

Очаква се в касата на Байерн да влязат 20 милиона евро от този трансфер. Фактът, че Наполи привлича Гомес, вероятно означава, че Единсон Кавани скоро ще напусне клуба в посока испанската Примера дивисион.

Полският национал Якуб Блашчиковски продължи своя договор с Борусия Дортмунд до 2018 година. 27-годишният полузащитник вкара 25 гола в 168 мача за шестте си години в Бундеслигата, а освен това стана шампион със своя тим през 2011 и 2012 година.

"Куба притежава спортна натура и страхотен характер, които го правят изключително важна част от нашия отбор. Той беше и в основата на фурора, който Борусия Дортмунд направи в Европа през изминалата година", каза спортният директор на германците Михаел Цорк.

"Когато моят договор с Борусия Дортмунд изтече, аз ще бъда вече десет години в клуба. Като професионален футболист, няма какво повече да искам", каза Куба, който премина в Борусия Дортмунд с трансфер на стойност 3 милиона евро от полския Висла Краков.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че с радост би привлякъл нападателя Уейн Рууни.

Както е известно, английският национал е подал молба за напускане на Манчестър Юнайтед. Новият мениджър на червените дяволи Дейвид Мойс ще се опита да убеди Рууни да остане в клуба.

Венгер предлага нова опция за юношата на Евертън.

"Всеки треньор в света ще е щастлив да има Уейн в състава си. Аз не съм изключение. Първата задача на Дейвид в Юнайтед ще е преодоляването на развива между него и Рууни. ", заяви Венгер в ефира на "Al Jazeera".

Както е известно, Мойс не е в позитивни отношения с Уейн Рууни от години, като нападателят дори си позволи да критикува шотландеца в автобиографията си.

"Ще е интересно да видим как Дейвид Мойс ще се справи с тази задача", казва още Венгер.

Арсенал ще има трансферен бюджет от около 80 милиона евро през това лято и е възможно голяма част от тези средства да отидат за покупката на Рууни.

Опорният халф на Байерн Мюнхен Анатолий Тимошчук се завърна в Зенит. 34-годишният украинец бе част от тима от Санк Петербург в периода 2007-2009, след което премина в редиците на баварците.

Бенфика финализира трансфера на изгряващата звезда на сръбския футбол Филип Джуричич. 21-годишният талант подписа договор за 5 сезона с лисабонските орли, които ще платят 6 млн. евро на вече бившия му отбор Хееренвеен.

Нюрнберг се подсили с младежкия национал на Германия Даниел Гинчек. Талантливият нападател пристига в баварския тим с трансфер от Борусия Дортмунд.

Челси е готов да се раздели с бранителя си Давид Луис, ако получи оферта на стойност 40 млн. евро за правата му, съобщават медиите на Острова. Сериозен интерес към Луис проявява испанският шампион Барселона. Напомняме Ви, че 26-годишният бразилец премина на "Стамфорд Бридж" от Бенфика срещу 25 млн. евро.

Вратарят Мартен Стекеленбург ще играе във Фулъм от следващия сезон и ще бъде съотборник на Димитър Бербатов. Очаква се лондонският клуб да плати около четири милиона британски лири за 30-годишния холандски национал. До момента Стекеленбург носеше екипа на италианския Рома, а преди това играеше за Аякс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

asc_
04.06.2013 11:26

Хумелс е по-добър от Луиз в момента. И двамата са много добри в атакуващ план, изнасят много добре топката, но Хумелс е по-бърз и по-стабилен в защита.

respect_kn
04.06.2013 10:19

Бате барселона, ако вземат Хумелос и Луиз, ще са бетон в защита ;xxx

Johan_Cruyff_14
03.06.2013 20:56

Луис всеки мач прави много грешки. За центъра на защитата искам Маркиньос и Иниго Мартинес, които ще ни излязат най-много 30 милиона общо.

Cvet666
03.06.2013 20:50

Е точно пък Давид...изпушили са му бушоните на Моу...и кой ще довлече на негово място...

toya.stava
03.06.2013 20:50

хаха много са си повярвали някой хора как Челси ще продадат Давид Луиз .. хаха няма такъв виц и само за 40 милиона .... добре ... за 60 може, но за толкова не ми се вярва ... и на паляците от барса да го дадем ... Луиз излишно каза няма да напускам Челси и се чуства щастлив в Лондон и категорично спрял всички спекулаци за трансфер в барса такаче стига филми *smile*

biancorosso
03.06.2013 19:34

Един съвет от мен. Преди 2 години пускахте отделни теми за трансферите във всяко от ТОП 5 първенствата на Европа и беше много по-разбиераемо и добре структурирано. Няма да е зле отново да върнете онзи вариант *wink*

sa6etoo
03.06.2013 19:13

Не Челси а Моуриньо е готов да се раздели с него което.. не знам как да го коментирам дори.. Дано никой не извади парите или Луиз да се направи на интересен и да иска колосална заплата че да не могат да му я дадат..

sa6etoo
03.06.2013 20:09

Е то е ясно че ще се усети.

valer4y
03.06.2013 19:52

Присъствието на Моуриньо в Челси ще се усети по един или друг начин, не се съмнявайте.

Messi9818
03.06.2013 18:45

Челси прави огромна грешка ОТНОВО! ако бях на тяхно място Луиз нямаше да се продава*wink*,Радвам се,за Тимошчук че се е завърнал в Зенит дано и Аршавин да го направи
-за Давид Луиз ако Челси го пуска да даваме парите и да го прибираме за мен е по-добрия вариант от Хумелс*smile*

BAHKO01
03.06.2013 21:12

Да сериозно ти го казвам,че е много по тромав от Хумелс ти си същия разбирач който казва,че Торес е класен едва ли не един от най-добрите нападатели в света сега очаквам онова пиленце де праща Белханда за заместник на Гьотце и смята Кабай за атакуващ халф вие двамата сте си лика прилика хвани единия удари другия.Толкова пристрастно гледате на нещата,че по далеч от носа си не виждате.

nikshan11
03.06.2013 20:30

Ти сериозно ли по-бърз бил,дано не се разделим Давид Луиз е сърцето на отбора,доста глупости прави но заслужава да носи синия екип .. *wink*

BAHKO01
03.06.2013 19:05

Не съм съгласен Хумелс мисля,че е с година по-млад и определено е по бърз от Луиз мисля си че и цената ще е под 40 милиона но принципно който и от двамата да вземете няма да сгрешите.