Лудогорец не предвижда сериозна селекция през лятото

13:19
Лудогорец не предвижда сериозна селекция през лятото
Собственикът на българския шампион Лудогорец (Разград) Кирил Домусчиев не предвижда сериозна селекция през лятото.

"Няма да правим грандиозна селекция. Ще вземем 2-3 нови, други 5-6 ще напуснат. От тях някои ще бъдат продадени, а на други договорите им изтичат и няма да бъдат подновени", каза Домусчиев в предаването "Зона спорт" па бТВ.

Той призна, че не е доволен от представянето на отбора, въпреки спечелената титла в "А" група за втора поредна година, а загубата от Левски в предпоследния кръг ще бъде като обеца на ухото на всички в клуба.

Лудогорец стана шампион с помощта на Славия, който измъкна 1:1 срещу Левски на "Герена" в последния кръг и това това позволи на разградчани да триумфират с точка аванс пред сините след успех с 3:0 в Монтана.

"Бяхме най-постоянния отбор и съдбата ни се усмихна. Но в никакъв случай не играхме по-добре в сравнение с миналия сезон. Не съм доволен от играта и от селекцията и това съм го казал и на старши треньора Ивайло Петев. Част от основните футболисти не се представиха на нужното ниво", каза Домусчиев.

Той заяви, че в ръководството са обсъждали идеята да въведат и поста спортен директор, тъй като Петев съвместява тази длъжност с работата си на старши треньор.

Домусчиев счита, че Лудогорец има минимални шансове да влезе в групите на Шампионската лига.

"Не сме готови за Шампионската лига или поне сме по-малко готови от миналата година. Като цяло нивото на българския футбол трябва да се повиши, за да има шанс скоро български клуб да влезе в групите", каза Домусчиев.

Той на този етап отхвърли възможността да поеме ЦСКА.

"На първо място, ако искаш да се занимаваш с ЦСКА трябва да загърбиш всичко, което си направил. Второ, в ЦСКА има огромни разходи за покриване и трябва да се започне всичко от начало. Освен това, публиката на ЦСКА винаги е оплювала всеки свой президент. Така че, по-добре пръв на село", каза Домусчиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация