Михайлов: Сезонът може да свърши по-рано, ако се класираме за Бразилия

16:47
Михайлов: Сезонът може да свърши по-рано, ако се класираме за Бразилия
Сезонът в българската футболна "А" група ще завърши на 15 май, 2014 година, ако националният отбор не успее да се класира на световното първенство в Бразилия. Ако воденият от Любослав Пенев тим стигне до финалите догодина, тогава датата за последния кръг на "А" група ще бъде изтеглена за по-рано.

"Всичко, което беше в дневния ред на Изпълкома, беше постигнато. Въпреки кризата, ние сме в добро финансово състояние. Всичко, което обещахме преди година, вече е факт. Почваме с 14 отбора и плейофната система, а догодина сме с 12. Очаква се и се предвижда да приключим сезона на 15 май, но ако се класираме за световното първенство, може и по-рано. Идеята за по-ранно започване на сезона е на Наско Сираков. Идеята е да се смали лятната подготовка. Иначе, свършваме полусезона на 15 декември и подновяваме първенството в последната седмица на месец февруари. За първи път започваме толкова рано, а целта е да бъдат по-подготвени отборите за евротурнирите и да играем повече време на по-добри терени. Вече имаме 38 мача, а финалистът за купата ще играе общо 47. Лично аз мисля, че са много. Президентите на клубовете обаче казаха, че плащат на футболистите си и съответно те трябва да играят повече мачове", каза Михайлов.

"Всички 12 отбора, които са участници в "А" група и са участвали миналата година, са получили лиценз. До 10 юни двата отбора, които влязоха от "Б" група, трябва да представят своите документи. Предварителната информация е такава, че двата отбора са стабилни финансово. Ако не успеят да предложат техните стадиони, трябва да предложат други. Моята информация е такава, че отборът на Любимец ще играе в Сливен, докато направи стадион с лиценз за "А" група. Нефтохимик ще опита да играе на "Лазур", а ако не, на стадиона в град Несебър. Всички останали взеха лиценза в срок, а той беше 31 май. Ако някои не бяха взели
лиценз, нямаше да попълнят групата. В "Б" група отборите се затрудняват, защото не получават пари от телевизионни права. Опитваме се да им помагаме с каквото можем и до момента са сигурни 12 отбора. Надяваме се те да станат общо 16", добави президентът на БФС.

"Преди началото на сезона ще проведем Изпълком, още един, на който ще обсъдим състава на комисиите. Ще бъдат обсъдени работите на комисиите, въпреки че Съдийската е напълно независима. Ще бъде коментиран съставът, но дали ще има промени, ще разберете на следващия Изпълком", завърши Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация