Тонев игра цял мач при реми на Лех, Тунчев се контузи

22:48
Тонев игра цял мач при реми на Лех, Тунчев се контузи
Александър Тонев игра пълни 90 минути за Лех Познан, койтозавърши 1:1 като гост на Шльонск (Вроцлав) в среща от предпоследния 29-и кръг на полското първенство.

23-годишният Тонев, който е обект на интерес от редица европейски клубове, беше един от малкото в състава на треньора Мариуш Румак, чието настроение за игра не беше ваканционно. За Лех Познан ситуацията в първенството е ясна - отборът е на 2-о място в класирането, сега има 58 точки, и ще участва в турнира Лига Европа.

Шампионите от Легия Варшава завършиха 0:0 при визитата си на Рух Хожув и оглавяват таблицата с 64 точки.

Тонев отново показа обичайната си активност по крилото, опита на два пъти да се разпише, но късметът му изневери. Той можеше да осигури успеха в 88-ата минута, но вратарят на Шльонск се справи. Рафал Муравски откри резултата за Лех 5 минути преди края на първото полувреме, а в 83-ата Ерик Мулунги изравни за домакините.

Александър Тунчев започна като титуляр за Заглембе Люблин, но напусна терена заради травма в 38-ата минута. Той беше заменен от Мачей Ковалски-Хаберек, а отборът му падна с 0:3 на собствен терен от Лехия Гданск. Заглембе е на 10-о място в класирането с 34 точки.

Все още няма яснота около изпадащите отбори, като дори и последният ГКС Белхатов може да остане при добро развитие на срещите в последния 30-и кръг, който е на 2-и юни. В същото време пък се знае, че Полония Варшава - заемащ 5-о място към момента, няма да бъде част от Екстракласата през новото първенство. Червено-бяло-черните от столицата загубиха професионалния си лиценз заради банкрут и ще бъдат изхвърлени в аматьорския футбол, като ще се считат за първия изпадащ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация