Отзвук след успеха на националите

18:21
Отзвук след успеха на националите
Трима от водещите футболисти в националния отбор на България - Иван Иванов, Георги Миланов и Ивелин Попов, споделиха специално за официалния сайт на БФС мненията си след победата над Япония в Нагоя (2:0) по-рано днес.

"Най-важен, разбира се, е резултатът, победихме сериозен отбор. Преминахме доста голямо разстояние до Япония, при това след като се върнахме директно от първенствата, в които играем, физически сме поизхабени, но работихме добре тези 3-4 дни. Изиграхме срещата тактически правилно и колективно. Заслужена победа. Що се отнася до Казахстан, сега трябва да се запознаем със съперника, излизаме за победа. Имаме да изчистим някои неща от първия мач, ще поработим допълнително върху тях в идните дни. В Нагоя имаше много високо ниво организация. Иначе всички знаем какви са изискванията на Любо Пенев, събрал е хора, които си разбират от работата, нивото при тях е високо, ние футболистите просто няма от какво да се оплачем. От нас се иска да тренираме и да работим здраво. Ситуацията с моето бъдеще на клубно ниво е сложна. две години съм в Партизан, два пъти станах шампион, като цяло е време да сменя обстановката. Искам да си почина добре, изкарах тежък сезон, доста мачове ми се натрупаха. Ще започна подготовка с Партизан, а ако се получи хубава оферта, ще се разгледа и ще вземем решение дали оставам или отивам в друг отбор", бяха думите на Иван Иванов, който взе капитанската лента след смяната на Ивелин Попов.

"Доста престижна победа за нашия отбор, затвърждаваме линията и пътя, по който сме тръгнали да вървим, движим се в много добра посока. Много се радвам, че играхме пред пълни трибуни, на доста хубав терен, организацията беше на доста добро ниво, всичко минава по перфектен начин. Сега не мисля за трансфер, искам да съм жив и здрав, да си почина 10-15 дни. Започвам подготовка с Кубан, а оттам-насетне вече ще се решава и бъдещето ми. Относно квалификациите на есен - винаги съм оптимист. С това, което виждам, че играем, мисля, че ни очаква светло бъдеще. Смятам, че ако мачът с Чехия е решителен за нашето класиране, трибуните ще са пълни. Върнахме доверието и подкрепата на феновете, голяма част от нашите успехи се дължат именно на привържениците. Имам двама-трима познати в отбора на Казахстан, Игор Кулиш, който беше в Левски, е треньор на вратарите. В Казахстан се наливат сериозни средства, предстои празник на тяхната държава, Ще честват 100 години казахстански футбол, вероятно пак пред пълен стадион. Но очаквам да продължим възходящата линия, да зарадваме нас и феновете с хубава игра и победа", коментира Ивелин Попов.

"Много труден мач за нас, но започнахме добре, вкарахме ранен гол, поуспокоихме се. Очарован съм от Япония, играха много бърз футбол, контролата беше полезна за нас. Хубаво е, че победихме. Грижеха се много добре за нас, всичко бе организирано на високо ниво, с прекрасна обстановка. Нямам поглед върху Казахстан, но очаквам труден мач. Имат 100-годишнина, ще са надъхани, но ще защитим добре цветовете на България. Относно евентуална промяна в клубната ми принадлежност – да съм жив и здрав, до 2-3 седмици ще има яснота около мен. Желанието ми е да отида в чужбина и да се развивам, стига да се получи добра оферта", бе мнението на Георги Миланов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация