Нечеча - Завиша, спечелен

11:20
Нечеча - Завиша, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:


м. Май: 15 познати от общо 24 мача - 62.5 % успеваемост

Залог на деня за 29.05.2013 г.



Предвид изключително качествените дискусии, които се получават в рубриката през последните дни и желанието на по-голяма част от потребителите й да се предлагат и срещи с малко популярно инфо от първенства, които не са сред най-актуалните от гледна точка на залагащите, си позволявам да насоча вниманието върху точно този мач от дивизията под елита в Полша. Нечеча в момента е лидер в дивизията, но авансът му пред днешния съперник, който е на трето място, е едва три пунка. Това значи, че евентуална победа на гостуващата селекция тук ще я постави на една от позициите даващи право на промоция. Завиша Бидгошч е тимът в най-силна моментна форма в този ешелон, след като спечели 5 от последни си 6 шампионатни срещи и не допусна поражение в тях. Ясно е, че гостуващият тим (предвид възможностите си) се цели в промоция и днес само три кръга преди края на сезона той има възможност да се озове на едно от първите две места означаващи промоция. През изминалия сезон той я пропусна, след като загуби срещата си в последния шампионатен кръг и така остана с едва три точки по-малко от Погон, който отиде да мери сили с най-добрите. Разковничето тук обаче се крие в състоянието и нагласата на домакинския тим. Нечеча е клуб от малко селце, като неговият стадион няма как да получи лиценз за участие в елита. Той няма как да намери адекватен източник на финанси отговарящ на изискванията в елита и поради това, въпреки доброто си представяне до момента, той няма за цел да участва в по-горната дивизия. Освен това играчите на при евентуално класиране сред най-добрите тимове в страна е ясно, че ще останат и без почти гарантираните им седмични премии в тази дивизия за реализирани победи и натрупани точки срещу останалите съперници. Представянето на Нечеча от миналия сезон може да се предположи, че и през този ще се повтори, защото тогава тимът спечели голяма част от срещите си, но в последните 5 кръга допусна 4 поражения и едно реми и така бързо излезе от местата даващи право на промоция. Сега освен, че остават малко кръгове до края, то той посреща и съперник, който се цели в неговото място и домакините могат с евентуално поражение днес доста лесно да напуснат "опасната" за тях зона, която може да ги прати в нежелания елит. Това е причината тук доста букмейкъри да занижават нивата за евентуална победа на гостите и все по-малко от тях да предлагат този мач на коефициент от 3.00 нагоре за знак 2. Коефициентът е доста примамлив и позволява лавиране като включване на опцията ДНБ или двоен шанс за по-консервативните играчи, но няма две мнения, че стойността е върху двойката.

Прогноза: 2, коефициент: 3.00

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LoNsDaLe_
29.05.2013 23:01

2-2 свършиха въпреки че заслужаваха да бият. За това обичам азиан хендикап и днб да ме покрие в такива моменти *cigarette*

LoNsDaLe_
29.05.2013 22:08

айдее 2-2, още един Крузейро да го ядат шпека Атл Пр *ball*

mistral
29.05.2013 22:04

Отлична прогноза, освен всичко друго вече имаме нарисувани отборите и целите им в последните два кръга. След тези резултати вече може с един поглед в класирането да се предвидят следващите мачове.

devic
29.05.2013 21:59

да,браво и от мене. макар че ги описа сякаш едва ли не е случайност позицията им в началото на класирането...след 32 кръга. явно има още нещо,освен че са от село и нямат бюджет.

joro_sotirov
29.05.2013 22:51

Вие (редовните потребители на рубриката) и по-точно mistral (спомням си *smile* ) и преди сте ме критикували, че едва ли не когато предлагам залог срещу даден отбор го представям като обречен и това щом и на теб и на други е направи впечатление очевидно е пропуск от моя страна в анализите. Днес акцентът се опитах да падне освен върху инфото за спорната мотивация на домакините и причината за това и върху представянето през предишния сезон. Нечеча бият, взимат си парите, закономерно са високо в таблицата и идва края на сезона когато губят няколко мача и си остават където трябва. А днешният залог не беше просто против тях, а в полза на тим, който се цели в промо. Ако играеха с немотивиран съперник ясно, че нямаше да подходя така с директен знак 2. Нещата в Полша наистина се изясняват и може да има доста златни възможности в последните два кръга. Днес и Флота "изненадващо" загуби и Краковия спечели срещу другарите и то с автогол *smile* Краковия и следващия кръг ще е добър избор, защото приема съперник без мотивация и т.н. но стойност вероятно ще липсва. Няма как в Залог на деня да вкарам всичко инфо за тиража с пикантерии. Няколко думи за днешния мач тук за тези, който не са го гледали. Ако сте били на домакинския стадион на Левски Елин Пелин, то ще можете лесно да си представите и този. Една трибуна нещо като сектор "А", но много малка. Наподобява игрище за футбол в хотел в Турция или Испания. Гостите имаха фенове в една малка трибунка сглобена до имитиращата сектор "А". За сигурност и комфорт за визитиращите фенове няма как и дума да става. До скамейката на гостите имаше бар със сервитьорка и се предлагаха напитки и за хората ИЗВЪН стадиона, защото в страни от стадиона имаше и нещо като паркче (освен строителния крана зад едната врата и селските вилички с градини), а зад едната от вратите имаше огромна статуя на СЛОН (вероятно пързалка от парка) *smile* Настилката беше добра, а домакините играха все едно някой ги е набил с тояга и ги е пуснал да се мъчат още, а това според мен беше най-малкото което заслужаваха като резултат в техен ущърб.

devic
29.05.2013 21:39

бре тия германци ограбиха букитата за 5 минути

LoNsDaLe_
29.05.2013 21:25

Ей тия паляци падат 1-0 от Атлетико ПР-23 минута е още и се надявам да изравнят това полувреме и да ги изкъртят 2-то *referee*

LoNsDaLe_
29.05.2013 21:04

Браво Сотирка, изкъртихме ги. *beer* Аз го покрих с днб, но коеф пак не беше лош 2.1

devic
29.05.2013 18:14

добре как може още да не е определен съдия на еквадор-германия? навсякъде пише tba, sill open или изобщо няма инфо. там ми се вижда добър овър, те германците щели да са с резервите. англичаните сигурно ше си завъртят някоя изненада и ше си стиснат ръцете.

Kotov
29.05.2013 14:31

според мен тоя мач ще стане равен послките отбори са стабилни домакини и невярвам нечна да си изпусне преднината в такъв мач от голямо значение

joro_sotirov
29.05.2013 14:28

Ето инфо за Коринтианс:
Goias vs Corinthians

Corinthians to recover from home draw with away win



TEAM NEWS

Goias are going for this match with their full strength, as no one is injured or suspended. And they need it. In their first match they visited Cruzeiro and left with the 5-0 loss. It was a terrible start for them and no one expected such a terrible result, as they won the Serie B last year and the State Championship this month.

Corinthians also won their State Championship, and were visited by Rio de Janeiro champions Botafogo, who draw the game 1-1. Right back Alessandro is still injured, and now they won't count with center back Paulo Andre. Also, midfielder Danilo and striker Guerrero are doubtful.

Goias
Suspended: None
Doubtful: None
Injured/unavailable: None

Corinthians
Suspended: None
Doubtful: Danilo (thigh) and Guerrero (flu)
Injured/unavailable: Alessandro (thigh), Guilherme Andrade (knee), Paulo Andre (thigh), Renato Augusto (thigh)

MATCH PREVIEW

The 5-0 away loss against Cruzeiro last round can't be called unfair. Goias didn't shoot at Cruzeiro's goal not even once during the first half, and only did it after the game was 4-0 and Cruzeiro were more relaxed.

Corinthians relied once more on midfielder Paulinho. He hasn't been great so far this year, but he's a consistent player and his performances are never terrible. He scored the equaliser in a match that could've been worse, as Botafogo dominated the 90 minutes.

Paulinho's goal came from a crossing, and he scored with a header, which is a big concern for Goias. Four of the five goals they conceded against Cruzeiro came from crossings – three of them from corner kicks – and with Corinthians' strong aerial they will lose again, this time with a low score.

HEAD TO HEAD

Corinthians are a lot bigger than Goias, but the history of these encounters has been pretty close, with 12 wins for Goias and 13 for Corinthians. In fact, Goias are pretty decent when hosting Corinthians, having not lost a home game against them since 2001.

night_wolf1984
29.05.2013 13:00

Някой може ли да даде някаква информация за бразилския Коринтианс.Благодаря предварителано*smile*

night_wolf1984
29.05.2013 14:09

благодаря*thumb_up*

chochando
29.05.2013 13:15

[@link http://data.nowgoal.com/soccer/13860.html] И аз съм набелязал тази двойка *tongue*

pufito666
29.05.2013 12:28

интересно типстъра казва 4е гостите са 3-ри,а в страницата покозва 4е са втори кое е вярното?

chochando
29.05.2013 12:52

Втори са *smile*

joro_sotirov
29.05.2013 12:02

За Флота слуховете са и в двете посоки. Да, имат по-адекватен стадион от Нечеча, но мълвата гласи, че кинтите са дефицит както пееше Мишо Шамара *smile* Като цяло точно там е лека мъгла, но в този мач поне опитът (от подхода на Нечеча) от миналия сезон внася доза резон. Пак според слухове Сандеця Нови Сонч и Краковия са приятелкси тимове и днес се очкава Краковия предвид, че разполага с възможности и има за цел да гони елита да грабне трите точки срещу прятели и то без реална мотивация.

LoNsDaLe_
29.05.2013 11:52

Съгласен съм с Полския мач, дори го гледах още вчера. Мисля че е по-добре да се погледнте към ДНБ, за да се покрие равния, който ще бъде добре приет и от 2-та отбора особено от Нечеча. Много е важно и за Завиша да не загубят защото Флота днес ще бие почти сигурно.

Иначе според мен е добре да се погледне към Крузейро 0ah- @1.75 срещу Атлетико ПР. В момента Крузейро е като бразилския Байерн и играе страшен футбол. Смачка 5-0 Гояс, който до 45 минута не можеше да мине центъра и да направи удар. Боргес и Солца са много добри и не виждам Атлетико тоя мач, въпреки че са домакини.