Зидан е новият спортен директор на Реал Мадрид

18:21
Зидан е новият спортен директор на Реал Мадрид
Зинедин Зидан е новият спортен директор на испанския футболен гранд Реал Мадрид, съобщи президентът на клуба Флорентино Перес в интервю за местното радио "Кадена СЕР".

Перес все още не е наясно кой ще бъде старши треньор на тима през следващия сезон, след като договорът на Жозе Моуриньо беше прекратен по взаимно съгласие.

"До следващата седмица няма да обсъждаме този въпрос. На този етап е ясно само, че Зидан ще бъде ръководител на новия ни спортен проект", каза президентът на Белия балет.

40-годишният Зидан игра за Реал в периода 2001-2006 година, а преди две години се завърна в клуба като личен съветник на Перес. Президентът на мадридчани не пожела да говори за ситуацията около двамата водещи кандидати за поста старши треньор Карло Анчелоти и Юп Хайнкес. Той обаче коментира Юрген Клоп, който изведе Борусия Дортмунд до финала в Шампионската лига именно след победа над Реал в полуфиналите с 4:3 общ резултат.

"Харесвам Клоп. Той е добър треньор. Играчите на Дортмунд обаче са по-млади от нашите и не съм сигурен, че неговият стил ще бъде ефективен тук", каза Перес.

Той уточни, че Реал няма да плаща компенсация на Моуриньо, тъй като договорът е разтрогнат по взаимно съгласие. Президентът на Реал ще предложи нов договор с подобрени финансови условия на звездата на отбора Кристиано Роналдо.

"Ще направим всичко възможно, за да се чувства той щастлив. Кристиано без съмнение е най-добрият играч в света. Искаме да го направим и най-добре платеният. Възнамеряваме да градим новия ни отбор около него", заяви Перес.

Ветеранът в полузащитата Шаби Алонсо също остава ключова фигура в състава.

"Той е един от най-добрите футболисти, които имаме. И като играч, и като човек. Ще бъде проблем да му намерим заместник, но това не е належащо в момента, тъй като можем да разчитаме на него още година-две", добави Перес.

Той призна, че се е опитал да изкуши Неймар с по-висока заплата, но бразилецът е предпочел офертата на Барселона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fcb10
28.05.2013 21:36

Всеки може да си изпусне нервите и тебе да те псуват няма да ти е много приятно.Иначе няма какво да се каже за ЗИЗУ ЛЕГЕНДА!!!*beer**beer**beer*

Abramovichcfc
28.05.2013 20:54

Голям играч е ...удря хората с главички и то на финал на световното първенство от тогава разбрах каква стока е. *erm*

Marto17
29.05.2013 11:35

ВИНАГИ ще се намерят такива жалки утрепки като тебе ..

ceco06
28.05.2013 23:47

...нима мислиш, че великан като Зидан ще трепе мръсният италианец току-така на финала на световното, където Италия можеше да загуби много по-лесно със Зидан в игра? само един простак може да каже подобно нещо...

Neooo_1995
28.05.2013 18:50

Супер новина!Оправиха ми деня с тази новина.

madridistaaaaaa
28.05.2013 18:32

Да изкуши Неймар?Добре,че е приел офертата на Барселона..иначе за Роналдо това е хубаво,че ще градим играчите си около него.