Любо Пенев предупреди националите преди турнето в Азия

15:19
Любо Пенев предупреди националите преди турнето в Азия
В националния отбор няма играчи с контузии, така че предварителният списък, обявен от селекционера Любослав Пенев остава в сила. Част от играчите са тренирали днес сутринта,
други ще направят леко занимание след края на благотворителния мач, а трети ще се присъединят към групата по-късно тази вечер, обяви самият треньор.

Футболистите на Лудогорец, които снощи спечелиха втората си шампионска титла, са получили разрешение да получат медалите си и да участват в празника на клуба от Североизточна България.

"Нормално е да има малко умора, но то е заради края на първенството. Със сигурност няма как да се стигне до отпускане, защото няма време за това. Доволен съм от това, което виждам по терените, но пълното ми впечатление за състоянието на футболистите ще се оформи след мачовете", каза Любослав Пенев.

"Неслучайно сме избрали следващите контроли да бъдат като гости за нас, защото ни предстоят три мача извън София. Пък и съперниците са силни - Япония и Казахстан. Също през август играем като гости на Бившата югославска република Македония. Футболистите знаят какво ни предстои. И съм уверен, че едва ли някой иска да си провали кариерата с несериозно отношение", продължи селекционерът на лъвовете.

Бившият нападател заяви, че резултатите от мачовете с Япония и Казахстан не са приоритет за него.

"В тези мачове искам да изпробваме 1-2 нови неща - може би друго подреждане, може би друга схема. Така футболистите ще ми покажат дали може да се разчита на такива неща. Разбира се, с 1-2 мача няма как да се вземе категорично решение", сподели бившият наставник на Литекс и  ЦСКА.

Пенев каза още, че трима млади играчи също са в сметките му, но по различни причини няма да пътуват. Георги Терзиев и Тодор Неделев са на разположение на младежкия национален отбор за квалификациите за Европейското първенство, а Симеон Славчев е
контузен.

Направи впечатление, че нападателят на ЦСКА Спас Делев отново е в националния отбор, което селекционерът коментира така: "Спас известно време не участваше активно във футбола. Но сега играе редовно, показа добри неща и не случайно съм го извикал".

Националният отбор на България заминава утре в 7:10 часа сутринта с полет за Токио, като на 30-и май играе срещу отбора на тази страна. Веднага след срещата там заминава за Казахстан. Втората контрола от азиатското турне е на 4-и юни в Алмати.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация