Пенев: Клубовете ни трябва да се представят добре в Европа

14:48
Пенев: Клубовете ни трябва да се представят добре в Европа
"Сега трябва да има едно добро представяне в Европа. Пожелавам късмет на всичките ни евроучастници", сподели селекционерът на България Любослав Пенев.

Пенев говори пред медиите преди утрешното заминаване на трикольорите за Япония, където в град Тойота ще играят контрола със самураите на 30-и май. Малко след това предстои и гостуване на Казахстан.

"Списъкът с повиканите е даден. Утре рано сутринта се пътува, няма какво да ни притеснява. Няма сериозни проблеми в състава", сподели Пенев.

"Поне 4-5 мача от всеки кръг наблюдава щабът ни на живо. Играем срещу силни и сериозни съперници, харесват ми. Неслучайно играем като гости, предстоят ни гостувания в световните квалификации. Визитата на Македония през август също не е случайна", продължи бившият треньор на Литекс.

По повод повиквателната на Спас Делев след голямо отсъствие от отбора, той добави: "Спас отново се появи, доказа, че може да играе. Играе редовно, неслучайно съм го повикал. За всеки с добра форма е отворена вратата", каза още Пенев, който предупреди националите, че България ще играе все повече международни мачове и трябва те да са подготвени за натоварването".

Предвид края на първенството, спецът заяви: "Интересни мачове се играха, интересни резултати се получиха. Сега трябва да има едно добро представяне в Европа. Резултат като цифри не изисквам от контролите. Пътят няма да е лек. Ще преценя кои ще са най-свежи, искам да пробвам и друга система на игра. Тези 2 срещи ще ми покажат дали това може да се получи. Тодор Неделев и Георги Терзиев ги оставих на Михаил Мадански", завърши селекционерът на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivanov1982
26.05.2013 15:39

то хубаво трябва да се представят добре в европа, ама ако лефскарите си мислят: ми то играхме с андора, ми то те трябваше да паднат, ми що играха тей на живот и смърт -тогава работата тей няма да стане.